KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten egy általános vita során már érintettem ezt a kérdést, és akkor nem igazán kaptam érdemben választ, ezért próbálkoznék ismét.
A közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök úr interjút adott a Katolikus Rádiónak, ebben rendkívül negatívan beszélt a hadseregünk állapotáról. A következőket mondta, idézem: „Szomszédjaink komoly fegyverkezést folytatnak, újrafelfegyverkezést, ezt is mondhatnám. Magyarország a végén kullog a sornak. Nem jó, hogy a sor végén kullogunk, egy komoly országnak van saját hadserege, ami nem egy kipipálandó kötelező feladat, hanem egy komolyan vehető tényleges erő.”
Ezek alapján kijelenthetjük, hogy Magyarország miniszterelnöke szerint hazánk a haderő tekintetében az utolsó helyen áll a térségben, és nincs komolyan vehető hadseregünk.
(13.20)
A Jobbik számtalanszor felemelte a szavát a Magyar Honvédség leépítése ellen, ami kormányokon átívelő folyamat volt 1990-től napjainkig, tehát mind az MSZP-, mind a Fidesz-kormányok jelentős károkat okoztak ezen a téren is. Önök pedig minden kritikai megszólalásunk után azt próbálják elhitetni az emberekkel, hogy a Jobbik le akarja járatni a honvédséget, ezáltal pedig a kormányt.
Egy korábbi napirend előtti felszólalásomra, amelyben kevésbé fogalmaztam sarkosan, mint ebben az esetben a miniszterelnök, válaszul az akkori honvédelmi miniszter azt mondta, idézem: nem javaslom, hogy a honvédség képességeit, harcértékét ilyen nyilvánvalóan alaptalanul járassa le.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ez alapján kérdezném, hogy egyetért-e Orbán Viktor általam idézett megszólalásával. Valóban nincs komolyan vehető haderőnk, és a sor végén kullogunk? Vagy esetleg Hende Csabának van igaza, és a miniszterelnök úr a honvédség képességeit, harcértékét nyilvánvalóan alaptalanul járatja le? Ha valóban ilyen szörnyű a helyzet, akkor hat éven keresztül miért nem történt semmi előrelépés a haderőfejlesztés tekintetében?
Mit kívánnak tenni az elkövetkezendő másfél évben annak érdekében, hogy komolyan vehető hadserege legyen hazánknak? Várom az érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť