SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Quaestor-csődöt, gondolom, még nem felejtették el, hiszen több tízezer magyar családot tett tönkre ez a csőd. Ahogy múlik az idő, nemhogy tisztábban látnánk a Quaestor-ügyben, hanem egyre sötétebb dolgok derülnek ki.
Az előző héten újabb részletek derültek ki a Quaestor-üggyel kapcsolatban. Tarsoly Csaba nyilatkozott, és a Nemzeti 1 Televízió Felderítő című riportfilmjében is újabb részleteket ismerhettünk meg. Tarsoly Csaba nyilatkozatának két lényeges részére hívnám fel a figyelmet. Az egyik, hogy azt mondta, nagyban hozzájárult a Quaestor-csődhöz az, hogy Orbán Viktor a rádióban nyilatkozott, és ez a nyilatkozat akkor megmozdította a piacokat. Vajon igaza lehet-e Tarsoly Csabának? Azt kell mondanunk, hogy igen, hiszen ha a miniszterelnök megszólal bármilyen kérdésben, annak súlya van, annak hatása van a társadalomra, hatással van a gazdaságra és a piaci mozgásokra, és ezt tette. Emlékezzenek csak Kósa Lajosra, aki 2010-ben egy nyilatkozatával majdnem bedöntötte a forintot!
A másik, amit mondott Tarsoly Csaba, hogy a megfelelő helyről ígéretet kapott, hogy megmentik a Quaestort. Vajon mi lehet a megfelelő hely ma Magyarországon? Egyértelműen csak Orbán Viktor, hiszen Viktor vagy enged valamit, vagy nem, aszerint működik minden. Ehhez Tarsoly Csabának egy dolgot kellett tennie: el kellett mennie az MNB vezérigazgató-helyetteséhez, és feltárni az ügyet. Vajon mire volt ez jó, hogy utána nem mentették meg a Quaestort? Valószínűleg időhúzásra. Ez alatt a fideszes haverok, rokonok, a külügy cégei kivették a pénzt a Quaestorból.
Rendelkeztek-e bennfentes információval? - volt eddig a kérdés. Egyértelmű, hogy rendelkeztek, hiszen önök sokkal, jóval a csőd előtt már tudtak arról, hogy csődbe fog jutni a Quaestor, és idő volt arra, hogy szóljanak a barátoknak, a rokonoknak. Most már egyértelmű, hogy miért nem írták alá a nyilatkozatokat, hogy a Quaestorból nem vettek ki pénzt, hiszen van takargatnivalójuk.
Két kérdésem lenne. Nem érzik felelősnek magukat a Quaestor csődje miatt? És mikor adnak választ a kormány, egyes kormánytagok és a miniszterelnök Quaestor-csőddel kapcsolatos szerepével kapcsolatban? Erre várom válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť