TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Elnézést, hogy háttal vagyok, és úgy mondom a válaszomat a kérdésére. Azzal kezdeném, hogy a magyar kormány ez év júniusában elfogadta azt a fejlesztési programot, amely a közutak építését, kapacitásbővítését és fejlesztését fogalmazza meg 2022-ig. Ennek a listának a tartalma bővíthető, ennek a listának a tartalmát minden negyedévben a magyar kormány felülvizsgálja.
A 81. számú úttal kapcsolatban soha nem volt arról szó, hogy a kormány vagy mi, a minisztériumban ne tartanánk fontosnak annak felújítását és továbbfejlesztését, de szeretném elmondani, hogy az elmúlt két évben mintegy 30 kilométer hosszan tudtuk felújítani a 81-es utat, és a következő évben is szerepel benne 10 kilométer, abban a programban, amely a komplex felújítási program keretében kerül megvalósításra. Tehát 30 kilométert már felújítottunk és 10-et fogunk felújítani a következő évben.
Természetesen jó lenne a kapacitásbővítést elvégezni a következő években, és nem is kizárt ennek a lehetősége. De mindenképpen arra kell figyelemmel lenni, hogy 1279 milliárd forintot vállalt a magyar költségvetésből a közútfejlesztésre csak a magyar kormány. Ez egy óriási összeg, hiszen tudjuk nagyon jól, hogy az uniós forrásokból - mivel ez sem TEN-T hálózat - csak azokat tudjuk fejleszteni, amelyekre külön lehetőséget kapunk. Itt hazai forrásból tudunk lépéseket tenni, ez viszont valóban a költségvetés függvénye.
Mi abban bízunk, hogy az a lendület, amely most megvan, folytatódik, a gazdaság tovább tud erősödni, és a magyar emberek segítségével, a magyar emberek teljesítőképességének javulásával együtt az új programba belekerülhetnek majd utak, fontos térségi szereppel bírva, mint például a 81-es út is.
(12.50)
Úgyhogy a fejlesztéssel egyértelműen egyetértünk. Szeretnénk minél hamarabb továbbépíteni és továbbfejleszteni, jövőre fel is újítunk belőle tíz kilométert. Úgyhogy legyen türelmes és bizakodó, reményeink szerint bele fog kerülni a következő években a programba. Köszönöm szépen a figyelmét. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť