DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm, hogy kérdésével lehetőséget ad számomra, hogy tisztázzam ezt az ön által eléggé eklektikusan feltett kérdést.
(16.00)
Egyértelmű, hogy a kormány minden ember számára érezhető módon segített azzal, hogy a villamos energia, a földgáz és a távhő lakossági fogyasztói árát egységesen, sávhatárok nélkül, több lépcsőben csökkentette. Az intézkedés szükségességét indokolta, mint ön is tudja, hogy a családok rezsiköltségei az MSZP-kormányok alatt európai összehasonlításban is kiemelkedően magassá váltak. Ezért döntött úgy a kormány, hogy a háztartások energiaárának szintjét jelentősen mérsékli.
A Magyar Energetikai és Közműszolgáltatási Hivatal 2016 októberében készített kimutatása alapján az európai országok közül euróban számolva a lakossági fogyasztók villamosenergia-átlagárai Magyarországon az ötödik legalacsonyabbak, amíg a földgázátlagárak a második legalacsonyabbak. A hivatal adatai alapján a rezsicsökkentéseknek köszönhetően a lakossági fogyasztók a földgáz-, villany- és távhőszámlákon mintegy 577 milliárd forintot takarítottak meg 2013. január 1-je és 2015. december 31-e között.
Amennyiben a víz-, csatorna-, PB-gáz-, valamint a hulladékdíjak csökkentését is figyelembe vesszük, akkor a lakossági összmegtakarítás 642 milliárd forint. A 2015. évi megtakarítási adatokból kiindulva, folyó év október végi arányosítással kivetítve a magyar családok 2013. január 1-je és 2016. október 31-e között (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) 865 milliárd forintot takarítottak meg. (Dr. Józsa István: Kevés! Kevés!) Ha megengedi, majd folytatom. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť