LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Először is, a közvetítői díjat nem a magyar állam fizette. Ezt azért teszem szóvá, mert ezek az emberek lejegyeztek (Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból, többek között: Z. Kárpát Dániel: Nem mondtam ilyet! - Dr. Apáti István: Még az hiányozna!) 1 milliárd eurónyi államkötvényt, majd fizettek még közvetítői díjat. Uraim, illetve tisztelt képviselő asszonyok (Az elnök csenget.), én meghallgattam önöket; kérem, tegyék meg, hogy meghallgatnak, csak ennyit kérek, semmi többet. Ezek az emberek lejegyeztek 1 milliárd eurónyi állampapírt, és fizettek érte még közvetítői díjat is, miközben Magyarországnak finanszírozási problémái voltak.
Hogy mi mennyit ér? Tisztelt Képviselő Úr! Ha így nézzük, akkor jelen pillanatban a teljes magyar államadósságot drágán finanszírozzuk, mert ma, ebben az órában olcsóbban kapunk hitelt, mint kaptunk ezelőtt egy évvel, két évvel, három évvel, négy évvel és öt évvel. Tehát ha ma vennénk fel hitelt, az olcsóbb lenne az összes, jelenleg futó hitelünknél, mert ma, ahogy elmondta Tállai András, mindennél kedvezőbb föltételek mellett jutunk hitelhez. (Z. Kárpát Dániel: Négyszeres a különbség…)
Ezért nekem az a meggyőződésem, ez az egy pont, amiben egyetértünk, hogy ilyen körülmények között nem szükséges a letelepedési kötvény mint eszköz. Ez természetesen nem azt jelenti (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Át kell forgatni…), félreértés ne essék, hogy egyébként Magyarországnak, Budapestnek gazdag befektetőkre ne lenne (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) szüksége. Meggyőződésem szerint azokra szüksége van az országnak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból. - Z. Kárpát Dániel: Miért nem szüntetjük meg?)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť