Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): A múlt héten az a sajátos helyzet állt elő, hogy miközben nemzetgazdasági miniszter úr sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a letelepedésikötvény-bizniszt adott esetben felülvizsgálhatják, nem kivezetik, de felülvizsgálhatják, a Gazdasági bizottság elé bedobtak egy kétoldalas papirost egy perccel a szavazás előtt, ahol is a Fidesz-KDNP-s többség a Cipruson bejegyzett közvetítő cég tevékenységét a Seychelle-szigetekre méltóztatott kiterjeszteni. Elképesztő kettős beszéd, kettős kommunikáció jellemzi tehát a kormányzatot. Miközben lebegtették a piszkos pénz megszerzési módjának felülvizsgálatát vagy adott esetben kivezetését, azt látjuk, hogy Irakban irodanyitásra kerül sor, azt látjuk, hogy néhol februárig, máshol december végéig garantálják azt, hogy ezek a kötvények elérhetők lesznek.
Adódna tehát a kérdés, hogy ha valóban komolyan gondolja a kormányzat akár a felülvizsgálatot, akár a kivezetést, akkor miért nem teremt tiszta viszonyokat. A Gazdasági bizottság mai ülésén javaslatként az hangzott el szinte a teljes ellenzék részéről, hogy addig is, amíg ez a bizonyos átgondolás meg nem történik, függesszék fel az összes érintett cég tevékenységét. Nem akarunk tehát iraki plázákban árult magyar letelepedési kötvényekről hallani. Nem akarjuk az önök piszkos pénz megszerzésére irányuló csatornáit eltűrni, azok működését a továbbiakban látni.
Egyértelmű és tiszta helyzetet kellene tehát teremteni. Ha Magyarországon teljeskörűen akarjuk az állampolgárok biztonságát szavatolni, akkor sem a szegény, sem a gazdag migránsoknak nincs helyük. Ne csak a kerítésszaggatókkal foglalkozzanak tehát, hanem azokkal a gazdag migránsokkal is, akik be akarják vásárolni magukat Magyarországra. Az önök rendszere jóvoltából meg is tehetik, mert úgy tűnik, hogy az önök számra a piszkos pénz fontosabb.
Adódik tehát a kérdés, hajlandóak-e felfüggeszteni ezen cégek tevékenységét, vagy a jobbik kérésének, követelésének megfelelően az egész letelepe-dé-si-kötvény-üzletágat kivezetni. Máskülönben ugyanis nem lehet teljes körű biztonságot elérni a magyar polgárok számára. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť