DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr, nagyon röviden. Élénk meglepetéssel tapasztaltam azt a heves kirohanást, amit a Szocialista Párt részéről a törvényjavaslattal kapcsolatban hallhattunk. Azért is okozott ez meglepetést számomra, mert én azt gondoltam, hogy ha ellenzéki oldalról valamilyen kifogások felmerülnek, akkor azok elsősorban a magántitok kérdésével foglalkoznak, vagy talán azokkal a kérdésekkel foglalkoznak, amelyek a személyiségi jogokat érintik, talán azoknak a nyilvántartásával foglalkoznak. De úgy tűnik, hogy olyan értelemben pozitív a változás, hogy mintha már az ellenzék is érezné, hogy a jogszabályoknak szolgálnia kell a teljes körű vagy a lehető legteljesebb körű biztonságot. És itt látok egyfajta, azt kell mondanom, elmozdulást, amely e pillanatban még nem ér össze, de talán sok szempontból közelíthet egymás felé.
Az ugyanis aligha vitatható, hogy a Belügyminisztériumnak az volt a szándéka ezzel a törvényjavaslattal, hogy egy ellenőrzöttebb és mindenképpen biztonságosabb helyzetet tudjon teremteni azon a területen, amit a törvény szabályoz.
(13.30)
Szeretném kiemelni a törvény szabályozásai közül: meggyőződésem, hogy ha azok az adatok a Belügyminisztérium rendelkezésére állnak, amelyeket most kérnek, és amelyeket most el kívánnak érni, az nagymértékben segíti azt a munkát, amely nélkül biztonságot teremteni nem lehet. Valamit azonban figyelembe kell venni: nemcsak arról van szó, elsősorban arról is, hogy a biztonság garantált legyen, de másrészről arról is, hogy nyilvánvalóan azok a jogok, amelyek a magántitokhoz fűződnek, azok garantáltak legyenek. A törvény erre törekszik.
Még egy nagyon fontos része van ennek a dolognak, amit nem szabad elfelejteni. Óriási vívmánya napjainknak az, hogy egyáltalán az a fajta kommunikáció, amely kialakult, az működik, és ez a kommunikáció közelebb hozza az embereket. Tehát én érzékelem azt a kettősséget, amelyet a Belügyminisztérium itt igyekezett feloldani, meggyőződésem szerint egyébként helyesen és jól, amely ezeknek a feltételeknek eleget tesz. Ezért én azt gondolom, hogy az a helyes, ha átgondolják az álláspontjukat ellenzéki oldalon is, és támogatják a javaslatot. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť