KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Legelőször is szeretném megköszönni azoknak a frakcióknak és azoknak a képviselőtársaimnak a hozzászólását, akik támogatásukról biztosították a javaslatot, így Vas Imre képviselő úrnak, aki a Fidesz részéről, valamint Firtl Mátyás képviselő úrnak, aki a KDNP részéről, valamint Turi-Kovács Béla képviselő úrnak, aki a Fidesz részéről biztosította támogatásáról a javaslatot. Én abban bízom, hogy ez a támogatás a jövőben is és a szavazásnál is jelentkezni fog, és támogatni fogják.
Ami pedig az ellenzéki képviselőtársaimat illeti, kezdem Harangozó Tamás képviselő úrral, aki érzelmektől túlfűtött, kirohanásokkal tarkított hozzászólást tett a javaslattal kapcsolatban, szemfényvesztésnek, átverésnek, biztonságot veszélyeztetőnek nevezte ezt a javaslatot. Tisztelt Képviselőtársam! Sajnálom, hogy nincs itt, és nem a szemébe mondhatom, hogy a kormánynak, a Belügyminisztériumnak az volt a kifejezett célja, hogy a tapasztalatok alapján a lehető legnagyobb biztonságot tudjuk elérni, ezért is nyújtottuk be ezt a javaslatot, és hogy egyébként figyelemmel legyünk azokra a személyiségi jogokra, amelyekre Turi-Kovács Béla képviselő úr nagyon helyesen felhívta a figyelmet, mert ha átbillent volna ez a javaslat a másik irányba, akkor meg azért kaptunk volna, hogy bezzeg micsoda antidemokratikus ez a javaslat.
Én azt gondolom, hogy szögezzük le világosan a kormányzati szándékot ebben az esetben, nevezetesen azt, hogy ezeket a visszaélési lehetőségeket kiszűrjük, és ezzel a biztonságot, a magyar emberek biztonságát javítsuk, és a terrorizmus kockázatát a lehető legkisebbre, nullára szorítsuk vissza. Tehát ez volt a cél, ezért született meg a törvényjavaslatnak erre a részére vonatkozó javaslat. Harangozó képviselő úr ugye azt követelte, hogy vonjuk vissza. Nem vonjuk vissza ezt a javaslatot, mert még egyszer mondom, az a cél, hogy egy jó törvényt, egy nagyobb biztonságot nyújtó törvényt alkossunk meg itt közösen a parlamentben.
Mirkóczki Ádám képviselő úr hozzászólását köszönöm, aki azt mondta, hogy a célokkal, a céljával egyetért, és ötpártit javasol.
Úgyszintén ezt a javaslatot fogalmazta meg Szél Bernadett képviselő asszony is az LMP képviselőjeként. Én azt tudom mondani, hogy ezt a javaslatot megfontoljuk, továbbítom miniszter úrnak. De azt gondolom, hogy addig is, amíg ez a kérdés eldől - és egyébként itt közbevetem, hogy a Belügyminisztériumnak gyakorlata a parlamenti pártokkal való egyeztetés annak érdekében, hogy a legjobb javaslatot tudjuk elfogadni és a parlament elé terjeszteni -, tehát addig is, amíg ebben a kérdésben döntés születik, arra biztatom tisztelt képviselőtársaimat, hogy ha tudnak jobbat, tudnak jobb megoldást, mi nyitottak vagyunk rá.
Tehát azt gondolom, hogy a módosító javaslatok beterjesztésével ezt a javaslatot lehet javítani. Mi nyitottak vagyunk erre, mert azt gondoljuk, hogy nemzeti ügy, nemzeti kérdés a biztonság. Ezt többször elmondtuk, és hajlandóak vagyunk e tekintetben vagy ennek érdekében minden javaslatot érdemben megfontolni, úgy, ahogy a Hszt.-nél, egyéb törvényeknél. Még egyszer mondom, azt a célt tartjuk fontosnak, hogy a magyar emberek, Magyarország biztonsága érdekében a lehető legjobb javaslatot tudjuk előterjeszteni, illetőleg a parlamentben elfogadni.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Még egyszer szeretném megköszönni a vitában elhangzott kiegyensúlyozott véleményeket. Harangozó képviselő úrnak pedig azt tudom mondani, hogy a javaslatait, illetőleg az értékelését visszautasítom, amit a törvényjavaslattal kapcsolatban érzelmektől túlfűtötten és megalapozatlanul elmondott. Bízunk abban egyébként, hogy a módosító javaslatokkal együtt egy jó törvényt tudunk elfogadni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť