SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen, hogy legalább államtitkár úr valamiféle érdemi válasszal megtisztelt, még ha ebben nem is értünk teljesen egyet. Akkor hadd legyen világos, államtitkár úr, hogy itt ne maradjon csúsztatás meg ferdítés a jegyzőkönyvben, akkor elmondom önnek világosan: alapvetően nincs tartalmi kifogásunk a Habsburg Ottó Alapítvány létrehozása, Habsburg Ottó emlékének ápolása és örökségének gondozása kapcsán. Ezt szeretném világosan elmondani. Nem ez ellen van kifogásunk, hanem az ellen, ahogy ezt önök, amilyen módon és amilyen formában meg akarják alkotni. Ezt teljesen világosan szeretném leszögezni. Az október 6-a pedig a TAB múlt heti döntésére vonatkozott, csak nyilván nem figyelt államtitkár úr pontosan, tehát nem a holnapi döntésről beszélek, hanem arról, amit Vas Imre képviselő úr ismertetett. Tehát ez az egzakt álláspontunk ebben az ügyben. Precízen felolvasta, így van.
Tehát szeretném még egyszer hangsúlyozni: az álláspontunkat egyébként többek között pontosan az előterjesztői hozzáállás miatt és az aggodalmainkra vagy a felvetett kérdéseinkre való válaszok elmaradása miatt változtattuk meg. Én ezt alapvetően még támogatóan mondtam el ezzel kapcsolatban a vezérszónoki felszólalásomban. Az, hogy a kapcsolódó törvénymódosításokat nem támogatjuk, az a múlt héten is teljesen világos volt. Itt ugyanis, államtitkár úr, önök a kormány számára olyan pluszjogosítványokat biztosítanak, lerövidített kötelező határidőket írnak elő a bíróságok számára, 15 meg 30 napokat, ami semmilyen civil szervezetnek nem jár, és boldogok lennének a civil szervezetek, ha az ő ügyintézésük ilyen egyszerű lenne a bíróságon, mint ahogy az önöké lesz. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť