DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Államtitkár Úr! Magunk is benyújtottunk hasonló javaslatot, amely arról szólt, hogy ezt a kérdést rendezzük. Nem véletlenül, hiszen látjuk azt az áldozatkész munkát, amelyet a kistelepülési polgármesterek folytatnak, és látjuk azt, hogy mennyire nincsenek ők megfizetve ezért. Elhangzott az előterjesztő érvei között az is, hogy nyilván vannak olyan helyzetek, amikor adott esetben a közmunkás többet keres egy településen, mint a polgármester. Tarthatatlan ez az állapot. Azt tudom mondani, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is számtalan ilyen helyzettel találkoztunk. Tehát támogatjuk az előterjesztést, hogy rövid legyek, és nyilván az is igaz, hogy sokan, sokféle párt keretei között, még kormánypárti képviselő is nyújtott be hasonlót. Igazából nem nagyon érthető, hogy miért nem rendezték még ezt a kérdést az elmúlt két évben.
Egy aspektusa nem merült fel ennek a kérdésnek. Nyilván nehéz sorsú kistelepüléseken, ahonnan nagy az elvándorlás, felmerülhet, hogy kik vállalják egyáltalán ezt a nemes közmegbízatást 2019-ben, kik fognak indulni a választáson. Ha ennyire nem tudja a közösség, az állam honorálni ezt az áldozatkész munkát, akkor nyilván sajnos kevesebben fogják olyanok vállalni ezt a tisztséget, akik valójában a helyi közösségben elfogadott emberek. Az az érv is megáll végezetül, hogy mennyi irritáló dologra van pénz a költségvetésben, és hány irritáló luxusberuházásra. Tehát az sem lehet érv, hogy ennek költségvetési vonzata nem teljesíthető, nem lehetne ilyen előirányzatot elkülöníteni.
Egy kérdést kell önmaguknak feltenni, hiszen a legtöbb egyéni képviselő fideszes, és biztosan sokat beszélnek a kistelepülési polgármesterekkel. Azt a kérdést kell maguknak feltenniük, hogy valójában meg akarják-e egyáltalán ezt a problémát oldani. Mi partnerek vagyunk ebben, támogatjuk az előterjesztést. Azt kérem önöktől és a kormánypárti képviselőktől, hogy támogassák ezt. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť