DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Urizálni csak egy úri gyerek tud, én parasztgyerek vagyok - mondta ön néhány évvel ezelőtt a jövedelmi helyzetét, vagyongyarapodását firtató egyik kérdésre.
Ehhez képest az ön bevételei és kiadásai között Grand Canyon-nyi szakadék tátong. Ugyanis ha megnézzük a legális jövedelmét, akkor azt látjuk, hogy az nem fedezi a közel 28 milliós jelzálogalapú kölcsönének a törlesztőrészletét, a 15 millió 200 ezer forintos, magánszemélyek felé fennálló tartozásának rendezésére szolgáló összeget, a luxuslakás luxus-közös-költségének havi összegét, a mindennapi rezsit, az A3-as Audi tartós bérleti díjait, a magánóvoda költségeit - elvileg önöknek, tisztelt miniszter úr, nincs pénzük élelemre. (Derültség az LMP soraiban.)
(15.20)
Azt kérdezem, hogy ön mikor állt át a fotoszintézisre? (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiból.) Mióta fotoszintetizál? Mert elvileg önnek a mindennapi élethez szükséges kiadásokra már nem marad legális jövedelme. Arról meg már nem is beszélve, hogy honnan jut önnek pénz 420 ezer forintos Louis Vuitton táskára, luxusöltönyökre, luxusnyaralásra, luxusutazásra, és egyáltalán az elképesztő gazdagodást tükröző életmódjának a fedezésére.
Arra is szeretnénk választ kapni, hogy ez valamilyen összefüggésben áll-e esetleg a Portik Tamás által tett kijelentésekkel, a Vizoviczki-ügy egyik tanújának tanúvallomásával, esetleg különböző letele-pedésikötvény-bizniszekkel, ehhez kapcsolódó off-shore cégekkel. Mi az oka annak, tisztelt miniszter úr, hogyan fordulhat elő az, hogy ön nem tud ezekről beszámolni, nem tud erről számot adni? A vagyonnyilatkozatát pedig kreatívan írja meg, 36 négyzetméterrel nő a lakás alapterülete egyik pillanatról a másikra, aztán újabb 40 négyzetméteres garázs tűnik fel a horizonton. Hogy fordulhat ez elő, tisztelt miniszter úr?
És arra a nem várt esetre, ha esetleg a nekem adandó válaszban is a felesége mögé bújna el, akkor felszólítom, vagy megkérem nagy tisztelettel, hogy akkor hozza nyilvánosságra a felesége vagyonnyilatkozatát is (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Így van! - Gőgös Zoltán: Kiderül, hogy milyen jól megy a cég!) és az összes, közös háztartásban élő (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) közeli hozzátartozója vagyonnyilatkozatát, hogy tisztázza saját magát. Ez önnek az első számú érdeke. Várom a válaszát. (Gőgös Zoltán: Így van, majd kiderül. - Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť