LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Nem tudom, mi a kérdés, tehát nehezen fogok tudni válaszolni (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból.), mert nem tudom, hogy melyik témáról van szó, hogy melyik rendszerünkkel van probléma, mert annyi rendszerünk van. A másik, hogy mi volt a konkrét kérdés. Tehát mi volt a konkrét kérdés? Megpróbálom továbbgondolni a képviselő úr által elmondottakat, és megpróbálom a magyar nyelv szabályai szerint a beszélő szándékát is értelmezni, de ha ez nem sikerül, elnézést kérek.
Ha az európai uniós források felosztásával kapcsolatban van önnek kritikája, még egyszer hangsúlyozom, a frakcióvezető asszony esetében már elmondtam, hogy állunk a Ház elé, állunk a kérdés megvitatása elé, és várjuk azt a vitanapot, amelyet kezdeményezünk; és várjuk azt, hogy az általunk megküldött beszámolókat értékelje az Országgyűlés. Ez a rendszer sehol sem hiba nélküli. Az Európai Uniónak nincs egyetlenegy olyan támogatott országa sem, ahol ne lennének hibák. Tehát azt állítani, hogy hiba nélkül dolgozunk, az hülyeség lenne. Ezt semmiféleképpen nem követném el. Az a kérdés, hogy mennyi hiba van.
Szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy a Magyarországon tapasztalt hibák az Európai Bizottság nyilvánosságra hozott összesítése szerint semmiben sem haladják meg az európai átlagot, és különösképpen nem haladják meg az új tagországok, így a támogatott új tagországok, Lengyelország, Szlovákia, Csehország átlagát.
(15.30)
Tehát én nem látom azt a kirívó hibamennyiséget, amelyet a képviselő úr próbál sugallni a felszólalásában.
Nem gondolom, hogy rendszerszerű hiba lenne, sőt, az elmúlt egy esztendőben nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a korábbi rendszer hibáit és determinációit kikorrigáljuk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető legyen a pénz, ez az egyik legfontosabb szempont; a másik, hogy tisztességesen el tudjunk számolni azok felé az európai adófizetők felé, akik nettó befizetői az Európai Uniónak.
Tehát minden magyar választópolgár eséllyel pályázhasson, legyen szó szervezeti pályázatról vagy személyes pályázatról, és el tudjunk tisztességesen számolni az általunk felhasznált forrásokkal - minden rendszerszintű változást ez motivál. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť