KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Október 2-án egy új egység jött létre a magyar emberek között (Korózs Lajos: A Népszabadságról beszélj, Lajos! - Az MSZP-frakció több tagja felmutat egy-egy Népszabadságot.), ez az új egység Magyarországért jött létre. (Kunhalmi Ágnes: Ez az új egység? - Felemeli a Népszabadságot.) Az a 3 millió 360 ezer ember, aki egyöntetűen azt mondta, hogy Magyarország nem enged az Európai Unió nyomásának, Magyarország nem enged szuverenitásából, az felülemelkedett a pártérdekeken, felülemelkedett minden olyan apró-cseprő ügyön (Gőgös Zoltán: Milyen apró-cseprő? A helikopter?), ami nem mérhető az ország függetlenségéhez, biztonságához, önazonosságához való jogához, és ezért egy olyan erős felhatalmazást adott, amely az Alaptörvény módosítását is lehetővé teszi.
Az Alaptörvény módosítása annak jegyében kell hogy a parlament elé kerüljön, hogy teljesen nyilvánvaló, ez egy pártok felett álló ügy, teljesen világos, hogy ki kell állnunk hazánk függetlenségéért, és az is világos, hogy el kell utasítanunk Brüsszel bevándorláspolitikáját.
Korábban a kampányban az ellenzéki pártok mind megnyilatkoztak a kvótaügyben, az MSZP elnöke részben azt mondta, hogy kész támogatni a kormányt, amennyiben Brüsszel kötelező kvótát kezdeményez (Gőgös Zoltán: Akkor, ha ez aktuális.) - jelentem, ez megtörtént -, továbbá azt is mondta, hogy az MSZP kész támogatni egy kvótaellenes törvényt. Függetlenül attól, hogy ebből az új egységből az MSZP kizárta magát, hiszen azt mondta a magyar embereknek, hogy ne mondjátok el a véleményeteket (Korózs Lajos: Nagyon helyesen!) a haza biztonsága, függetlensége, szabadsága ügyében, az MSZP-nek most lesz lehetősége kiköszörülni a csorbát (Kunhalmi Ágnes: Amit ti csináltatok?), hogyha a parlamentben az alaptörvénymódosítást támogatja.
De tudjuk, látjuk: az MSZP számára a haza függetlensége, Magyarország biztonsága (Kunhalmi Ágnes: Ti sodortátok veszélybe!) sokkal kevésbé fontos, mondhatnám, lényegtelen ügy a Népszabadság sorsához képest. Ami azért meghökkentő, tisztelt képviselőtársak, mert a Népszabadság az MSZP-é volt. Ők adták el. (Soltész Miklós: Gazemberek vagytok!) Először egy svájci befektetőnek, és 27 százalékot megtartottak a Szabad Sajtó Alapítványnak, ami az MSZP által alapított alapítvány volt, majd egy éve eladták ezt a pakettet is egy pénzügyi befektetőnek. (Gőgös Zoltán: Hazudsz! Nem azt adtuk el! - Kunhalmi Ágnes: Harry Potterről beszéljetek! - Gőgös Zoltán: A börtöntől rettegtek!) Felvetődik a kérdés: hol a pénz? Miért nem tetszettek a bevételt odaadni a Népszabadság működésére? Másrészt, már ne haragudjanak, képviselőtársaim, hol jön a Népszabadság ügye fontosságban, súlyosságban az ország ügyéhez? A nemzet ügyéhez? (Kunhalmi Ágnes: Amivel nem értetek egyet, az nincs! - Soltész Miklós: Úgy van!) De ha a Népszabadság ügye fontosabb önöknek, tetszettek volna akkor nem eladni! Önöknek kell elszámolni a baloldallal, a baloldali értelmiséggel; az MSZP pecsételte meg a saját pártlapjának a sorsát. (Soltész Miklós: Ilyenek vagytok. - Taps a kormánypártok soraiból.) Hozzáteszem, a történelemben mindig is így volt: a haza függetlensége, szabadsága számukra sokkal kevésbé volt fontos, mint néhány pártlapnak az ügye.
A Jobbik korábban is azt nyilatkozta, hogy az alaptörvénymódosítást támogatják, sőt maguk is kezdeményeztek egy alaptörvénymódosítást. Ebben az értelemben, azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy itt most lehetőség lesz a parlamentben az új egységhez csatlakozni, és azt mondani, hogy védjük meg Magyarországot. (Z. Kárpát Dániel: Az igazságügyi bizottsági ülést házszabálysértés árán is megakadályoztátok.)
Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az alaptörvénymódosítás természetesen csak úgy mehet végbe, hogy számtalan egyeztetésnek kell megelőznie. (Korózs Lajos: Álegyezség!) A Fidesz-frakció kezdeményezett ötpárti, frakciók közötti egyeztetést holnap két órára, és természetesen várunk minden olyan frakciót, akinek komolyan fontos az ország szabadsága. És a Fidesz elnöke is kezdeményezett négyszemközti találkozókat az ellenzéki párt elnökeivel, illetőleg a KDNP elnökével; értelemszerűen a LMP esetében ez hatszemközti lesz, mert az LMP-nek nem egy, hanem két elnöke is van egyszerre, de ez nem lehet gátja az egyeztetésnek.
Arra szeretnénk mindenkit kérni, hogy egyszer az életben emelkedjünk fel, példát véve a választók 3 millió 360 ezer emberéről, és a nemzeti ügyben fogjunk össze Magyarországért. (Gőgös Zoltán: Menjél Új-Zélandra! - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť