SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Semmi politika, csak baráti érdeklődés. Nagyon sok fideszes önkormányzat is belekerült abba a helyzetbe, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy a lehető legjobban teljesítsen a közmunkaprogramokkal kapcsolatban, és megvalósítsák a településeiken akár a százszázalékos foglalkoztatási mértéket. Jó néhány kistelepülési önkormányzat tényleg érdemben komoly eredményeket tud felmutatni a Start-közmunkaprogramokkal, látványos eredményekkel. Ugyanakkor sajnos azt látjuk most, hogy azok a települések, amelyek ebben kiemelkedően teljesítettek, azok kiestek a hátrányos helyzetű települések sorából, ezért az ott élők, habár mindenki gyakorlatilag közmunkán van, nem részesülhetnek a kedvezményes tűzifavásárlásban.
Ez nyilvánvalóan azért is szembetűnő és azért is sajnálatos, mert miközben az állami erdészetek vezetőinek a miniszterelnök fizetését kétszeresen-háromszorosan meghaladó jövedelmeket biztosít az állam, és nagyjából az állami erdészetek működésével kapcsolatos pazarlás is már nyilvánosságra került, nagyon-nagyon jó lenne, ha lehetne a megtermelt tűzifából azokat a településeket segíteni, amelyek teljesítették azon kormányzati törekvéseket, hogy a lehető legtöbb embernek megpróbáljanak helyben munkát adni.
Már múlt évben, egy évvel ezelőtt szóvá tettem itt ezt a kérdést. L. Simon László államtitkár úr azt mondta, hogy elismerik ezeknek a településeknek a teljesítményét, ennek megfelelően meg fogják keresni a lehetőséget, hogy az ott élő emberek, akik semmivel nem élnek jobb módban, mint azok a települések, ahol esetleg sikerül megtartani a hátrányos helyzetű települési címet, azok is megkapják a tűzifa-támogatást. Egy év telt el, sajnos eredményről nem tudunk ebben az ügyben.
Az iránt érdeklődnék tisztelettel, hogy látnak-e bármi esélyt, hogy ezeknek a településeknek a lakói éppúgy ne szenvedjenek hátrányt, és kedvezményes tűzifavásárlással és támogatási lehetőséggel az önkormányzatok segíteni tudják az ott élőket. Erre várnám tiszteletteljesen válaszukat. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť