PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Az időkeretet nem szeretném kihasználni, inkább sajnálatosan azt a politikai észrevételemet szeretném megtenni a karzaton ülő kedves vendégek számára, hogy elég szomorú az ellenzék részéről, főleg Gőgös képviselő úr részéről, hogy egyféleképpen civileket áldozatul rángat be, és próbál belőlük még nagyobb áldozatot csinálni. (Gőgös Zoltán: Üljél le gyorsan!)
Ahogy az államtitkár úr is elmondta, ez 25 éve fennálló probléma (Gőgös Zoltán: Üljél le most!), és bocsánat az ismétlésért (Gőgös Zoltán: Üljél le!), de az államtitkár úrnak lehetősége volt annak idején háromszor négy évben ezt a problémát orvosolni.
(12.00)
Lehetősége volt Gőgös képviselő úrnak a bizottsági vitában álláspontját kifejteni, és képviselő úrnak a saját tapasztalatából adódóan kell a legjobban tudni, hogy soha olyan döntéseket nem tud hozni, ami mindenkinek jó. Tehát abból az időszakból idézve, amikor önök voltak kormányon: nem tudom (Gőgös Zoltán: Nincs jobb lemezed?), hogy amikor a 13. havi fizetést és nyugdíjat elvették, vagy a gyógyszerfelírási díjat meg egyéb dolgokat bevezették, akkor az érintetteket beültette-e a karzatra, mert mint az előbb is mondtam - bocsánat az ismétlésért -, akkor a Kossuth tér is kevés lett volna.
Huszonöt év nem tudta ezt a problémát megoldani, szerettük volna ezt a fejezetet lezárni (Gőgös Zoltán: Csak nem sikerült!), ahogy az államtitkár úr is elmondta. Biztos, hogy nem tökéletes a lezárás megoldási javaslata. A köztársasági elnök úr megfontolta, átnézte, az a szempont, amit ő kifogásolt, a módosításban korrigálva van. Abszolút igazság sem ebben az ügyben, sem másban nincs. Amikor itt az ellenzéki képviselőtársak egymás vállára borulva próbálják egymást és az érintetteket riogatni (Gőgös Zoltán: Nem riogatás!), akkor csak ismételni szeretném előterjesztőként (Magyar Zoltán: Nem riogatás! Ti riogatjátok őket!), amit az államtitkár úr elmondott: a kárpótlási jeggyel rendelkezők számára számos egyéb olyan terület nyílik meg (Gőgös Zoltán: Mondjál egyet!), ahol a jogos igényüket érvényesíteni tudják. Ezek jegyében kérjük tisztelettel, hogy a képviselőtársaink szavazzák meg a módosítást. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť