DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon örülök neki, hogy a Jobbik végre felismerte, hogy a konzultáció egy jó eszköz arra, hogy tartsa a kapcsolatot a választópolgárokkal és meghallgassa a véleményüket. Nem volt ez mindig így. Korábban, amikor a kormány kezdeményezett konzultációt, akkor a Jobbik még vizsgálóbizottság felállítását is követelte; ön is emlékezhet erre. Végighallgatva a Jobbik szavait a konzultációról, illetve a témamegjelölésekről, az ember már végképp nem tudja eldönteni, hogy mi is a különbség egy tetszőlegesen kiválasztott, pár százalékos baloldali párt és a Jobbik között. Molnár Gyula szinte szóról szóra ugyanezeket a szavakat, ugyanazokat az érveket használta akkor, amikor az elmúlt hetekben a népszavazást fúrta. Nem tudom, hogy miért akarnak önök a baloldal segédcsapata lenni.
Ami a korrupciót illeti: ha szeretnének erről konzultációt folytatni, akkor ezt mindenképpen érdemes arra kihasználni, hogy tisztázzák, mi a szerepe a saját frakcióvezetőjüknek egy kiterjedt áfacsalási ügyben. Jó lenne, ha tisztáznák végre a rendszerváltás óta legnagyobb kirobbant kémkedéses botrányt, és azt is jó lenne kideríteniük, hogy miért landol a jobbikos frakcióköltések tekintélyes része egyetlen rejtélyes cégcsoportnál.
Ami az oktatást illeti: ha konzultációt szerveznek, akkor kérjük, azt is mondják el, hogy a pedagógusok épp a napokban kaptak emelt fizetést, és a pedagóguséletpályamodellnek köszönhetően több év leforgása alatt összesen átlagosan 50 százalékkal emelkedik a bérük.
Azzal egyetértek, hogy az egészségügy fejlesztése közös feladat, de ha önök ezt fontosnak tartják, akkor miért nem említik meg a konzultáció során, hogy a szakorvosok, a szakgyógyszerészek több év leforgása alatt 207 ezer forintos béremelésben részesülnek. Vagy miért nem említik meg azt, hogy az ápolók bére 65 százalékkal nő? Tavasszal még úgy tűnt számunkra, hogy ezeket a kérdéseket, ezeket az intézkedéseket önök is fontosnak tartják, most pedig meg sem említik ezeket. Hogy van ez?
Ilyen körülmények között azt kell mondanom, hogy a Jobbik konzultációja egy tekintélyes lufi még felfújás előtti állapotban, amely kizárólag pártpolitikai célokat szolgál. Ezt láttuk egyébként a népszavazási kampány alatt is. A népszavazással kapcsolatos politikájuk kizárólag pártpolitikai célokat szolgált, ezért van az, hogy még csak kampányfőnököt sem neveztek ki, ezért van az, hogy a Jobbik egyik alelnöke az Egy csók és más semmi című darabban villantotta tehetségét, és ugyanebben az időszakban a Jobbik elnöke ahelyett, hogy a népszavazáson való részvételre buzdított volna, egy zavaróan buja hangulatú ATV-s műsorban a marokkói gasztronómia rejtelmeibe avatott be minket ahelyett, hogy kampányolt volna.
Nagy kár, hogy nemzeti pártként nem csatlakoznak ahhoz az új nemzeti egységhez, amelynek tagjai kiállnak Magyarországért. Úgy látszik, hogy önök más utat járnak, nagyon úgy néz ki, hogy más utat járnak. Persze, ennek vannak részeredményei, elég, ha arra gondolunk, hogy Kőszeg Ferenc, az SZDSZ egykori erős embere a minap arra biztatta az Élet és Irodalom olvasóit, hogy akár a Jobbikra és Vona Gáborra is lehet szavazni. Minden adott tehát ahhoz, hogy önök a baloldal egyik sokadik segédcsapata legyenek.
(9.30)
Hosszú utat jártak be, de az már jól látszik, hogy a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes. A Jobbik ma sok minden, csak nemzeti párt nem. Köszönöm a figyelmet. (Dr. Apáti István: Mesélj már valamit Voldemortról! - Dr. Staudt Gábor: Csaba, így kéred a segítségünket? - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť