DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy kicsit továbbgondoljam az ön által elmondottakat, és a bevándorlás költségvetési vonatkozásáról hadd szóljak. Ugyanis a migráció, illetve a brüsszeli betelepítési tervek ügyében méltatlanul kevés szó esik a költségvetési terhekről. Egy bevándorló ellátása Magyarországnak már most is 130 ezer forintjába kerül fejenként, ami, mint jól tudjuk, magasabb, mint a minimálbér összege. De nem ez az egyetlen súlyos költség. Ha Brüsszelen múlik, akkor is mélyen a zsebünkbe kellene nyúlnunk, ha nem szeretnénk részt venni a betelepítési programban. Az Európai Bizottság ugyanis erre az esetre, ha nem vennénk részt, akkor egy 78 millió forintnak megfelelő büntetést helyezett kilátásba. Ez akkora összeg, amiért egy magyar ember 39 évig dolgozik.
Mindezt csak azért hozom fel, mert az ellenzéki pártok jól láthatóan nem hajlandóak felmérni a betelepítés gazdasági terheit, nem mondják meg, hogy ha már egyszer fű alatt támogatják a brüsszeli bevándorláspolitikát, akkor honnan teremtenék elő az ehhez szükséges összegeket.
Nem volt ez egyébként mindig így. Korábban részletes számításokat végeztek, ha nem is a bevándorlás kérdésében, de a kettős állampolgárság ügyében. Amikor 2004-ben Magyarország a kettős állampolgárságról szavazhatott, tételes számítást tettek közzé a szocialisták egy kiadványban, amelyben azt állították, hogy egy kettős állampolgárság megadása 170 ezer forintjába kerülne minden magyar embernek. Azóta már van kettős állampolgárság, és nagyon jól tudjuk, hogy ez az állítás totális hazugságnak bizonyult. Jól tudja ezt egyébként Bangóné képviselő asszony is, aki ennek a magyarellenes kampánynak az egyik plakátarca volt.
Tegnap azt láthattuk, hogy az MSZP szívesen parádézik és cirkuszol itt az Országgyűlésben. Ha lehet egy tanácsunk, inkább abba fektessék az energiát, hogy tanulmányozzák a népszavazás alapján előterjesztett alaptörvénymódosítást. Ez 98 százalékos többségen nyugszik. Azért hozom ezt itt fel újra, mert az MSZP elnöke augusztus utolsó napján, 31-én azt mondta, hogy az MSZP nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és ha a kormány Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslata is ezt tartalmazza, akkor azt a szocialisták készek támogatni. Most itt lenne a lehetőség a szocialisták számára, hogy legalább ehhez az egy ígéretükhöz tartsák magukat.
Szeretném arról tájékoztatni a baloldali ellenzéket, annak itt megjelent egyetlen tagját (Heringes Anita: Öten vagyunk.), hogy most jóvátehetnék a népszavazás előtti időszakban bemutatott politikai sumákolást. Ha számít önöknek a népszavazás eredménye és a magyar szavazók véleménye, akkor nem csinálnak büszkeségi kérdést belőle, és megszavazzák az alkotmánymódosítást, mert 3,3 millió ember véleményét nem hagyhatják figyelmen kívül. Arra kérjük önöket, hogy álljanak végre a nemzeti egység oldalára. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť