PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Október 2-án a Jászságban nemcsak a kötelező betelepítéssel kapcsolatos népszavazáson vettünk részt, hanem két időközi választást is tartottunk: Jászszentandráson és Jászkiséren. A Jobbik mindkét településen csúfosan leszerepelt. A polgármester- és képviselőjelöltjeit a lakosság a sor végére parancsolta. Bár a Jobbik azt hirdette, hogy Jászkisér a fellegváruk, a Fidesz polgármesterjelöltje mégis kétszer annyi szavazatot kapott, mint az önöké. Hiába indultak el, hiába próbáltak meg mindent, nem számított a pénz. Ahogy ők hirdették, minden egyes plakát mellé ők négyet fognak kitenni. Nem számított a pénz, futotta festékre is, minden ellenzéki politikus arcába. Kedves Képviselőtársaim! Ebben a kampányban hiába tanyázott kétszer is a városban Vona Gábor, a vége: csúfosan megbuktak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezt nem tartottam volna fontosnak a Ház elé hozni, azonban kezemben tartom a Jászság vezetője, Budai Lóránt írását. (Folyamatos közbeszólások a Jobbik soraiból.) Nevezett személy Hegedűs Lorántné képviselő asszony politikai munkatársa. Budai Lóránt Vona Gáborral kéz a kézben kampányolt. Ahogy az mostanában a pártjukban szokás, az edzőtermi fekvőtámaszok és a szemöldökszedés után ellátogattak a cigánysorra is.
(9.40)
Mindent megpróbáltak, mindent bevetettek, mégis vereség lett a vége. Vereség lett a vége, mert a Jobbik, úgy, mint a parlamentben is, azt hiszi, minél jobban ordít, annál inkább neki van igaza. A lakosság nem így ítélte meg. (Közbekiáltások a Jobbik soraiból. - Az elnök csenget.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Az említett Budai személy tovább kampányolt a Facebookon. A múlt heti bejegyzését, amelyet a másként gondolkodóknak szánt, azzal zárta, hogy „nyomorultak”. (Közbekiáltás a Jobbik soraiból: Szemléltető eszköz?) Nem jutott el odáig, hogy gratuláljon a győztesnek, hogy elnézést kérjen, amiért a fideszes jelölt molinóját leszaggatták nem is annyira titokzatos kezek. Nem számított nekik, hogy az egyik polgármesterjelölt asszony éppen gyászolt, nemtelen módon belegázoltak az elhunyt emlékébe, más jelölteket sem kíméltek. Lopással vádolták az előző időszak polgármesterét, és súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolták a jászkiséri jelölteket, természetesen alaptalanul. (Közbekiáltás a Jobbik soraiból: Ti igazi keresztények vagytok!) Nyomorultak - ennyire jutott önöktől a bocsánatkérés helyett vagy az egyszerű hallgatás helyett.
Tisztelt Ház! Adódik a kérdés, hogy most melyik a Jobbik igazi arca. Amelyik gárdistákkal megfélemlítette a kistelepülések lakosait (Derültség a Jobbik soraiban.), vagy amelyik néppártnak nevezi magát, vagy amelyik tegnap kiskutyákat, ma baloldalt, holnap migránsokat simogat?
Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Országgyűlésben kétségkívül a Jobbik az egyetlen párt, amelyik magyarságversenyre hív bennünket. Megmagyarázhatatlan módon ők eredetibbnek tartják magukat más magyaroknál, akik pedig nem szegődnek a kulturális diktatúrájuk hívének, azt egyszerűen úgy bélyegzik, hogy „nyomorultak”. Mondják ezt olyanok, akik sem a civil életben, sem az eltöltött életük során, sem politikai jelenük alapján nem szolgálnak rá a tiszteletre. Mondják ezt olyanok, akiknek rendszerint egyszerűen pocsék az ízlésük. (Dr. Staudt Gábor: Legalább van érettségim! - Dr. Staudt Gábor a Jobbik-frakció soraiban az európai parlamenti képviselők részére fenntartott helyen ül.)
Tisztelt Jobbik-frakció! Nem lehet tisztelni önöket, hiszen egyszer ezt mondják, egyszer azt, amerre a szél fúj, önök arra libbennek. Voltak önök már iszlámbarátok, radikálisok, keresztények, szkinhedek, fasiszták, most éppen hozzánk szeretnének finomulni. (Tukacs István: Ez Magyarország problémája?) Tisztelt képviselőtársaink, nem fog menni! Tisztelt képviselőtársaink, nem fog menni! Azért nem, mert mi azonosak vagyunk önmagunkkal (Tukacs István: Na, látod, János, ez igaz, azonosak vagytok!), önök pedig a szivárvány ezer színében pompáznak. Önöknek nincs mondanivalójuk Magyarország számára, hacsak nem annyi, hogy aki más pártra szavaz, az nyomorult.
Felháborító, ami történt! Éppen ezért felszólítom a Jobbik pártelnökét, határolódjon el Budai Lóránt kijelentésétől, kérjenek elnézést a jászsági emberektől, a hatalmas többségtől, amiért becsmérelték őket; határolódjon el attól a durva hangvételű, nemtelen kampánytól (Ander Balázs közbekiáltása. - Az elnök csenget. - Tukacs István: Egyszerűen borzalmas!), amit a pártja aktivistái folytattak az említett településeken. Hogy tűrhetnek meg olyan munkatársakat maguk mellett, akik ilyen nyilvánvalóan megvetik a demokratikus jogokkal élő választókat? Vajon Vona elnök úr számára ez volna a híres néppártosodás? (Tukacs István: Ezt a videót mutogatni fogjuk, János!)
Ha ennek a gyalázatos nyomorultozásnak nem lesznek munkajogi következményei, akkor azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a Jobbik elnöke, Vona Gábor nemhogy az ország, de a Jobbik vezetésére sem alkalmas. Az pedig már szinte mindegy is, hogy azért, mert ő megveti a választópolgárokat, vagy azért, mert őt is megvetik a saját pártján belül. Elnök úr, köszönöm a szót. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbekiáltás a Jobbik soraiból: Ez életed főműve!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť