DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Először is köszönöm szépen a pozitív hozzáállását a Háznak ehhez a kérdéshez.
Azért nem tudok elmenni szó nélkül… Nem szó nélkül; nincs semmi bajom Kulcsár képviselő úr hozzászólásával. Szeretném arra emlékeztetni, hogy annak idején Hende Csaba miniszter úr is és most Simicskó István honvédelmi miniszter is nagy súlyt fektet a határon túli hadisírokkal kapcsolatos kérdéskör tisztázására. Ha jól tudom, mert annak idején a felvidéki ügyekben kellett bemennem a HM-be, egy külön főosztálya van a Honvédelmi Minisztériumnak, amelyik ezt intézi. De azt megígérem, hogy ennek a jegyzőkönyvnek a másolatára fel fogom hívni Simicskó István frakciótársam figyelmét, mert nagyon pozitívnak látom ezt az igényt.
A másik pedig, ami Horthy Miklóssal kapcsolatos, csak egy személyes megjegyzést tudok tenni. Én az újratemetésen Kenderesen személyesen részt vettem annak idején. (Dr. Gyüre Csaba: Mi is!) Egy kereszténydemokrata küldöttséggel voltunk jelen. De csak egyet tudok kérni - és ez a tisztem ebben a pillanatban -, azt, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia magyar tengerészeinek emléknapja és az emlékműve tekintetében a határozati javaslatot támogassák.
Még egyszer köszönöm a pozitív hozzáállást, és remélem, hogy a Ház is meg fogja ezt szavazni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť