DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagyon nagy szerencse, hogy száz évvel ezelőtt erős falakat építettek ennek az épületnek, azt hiszem, amikor a szocialistákat halljuk szónokolni az egészségügy területéről.
Tisztelt Képviselő Úr! Csak hogy tisztán beszéljünk: önök elvettek minden egészségügyi dolgozótól 8,3 százaléknyi, egyhavi bért. Mi 2012-13-ban 27 százalékot növeltünk, idén szeptember 1-jétől 107 ezer forinttal növeltük. Ez az alapbér, a mozgó-bérelemek ugyanilyen arányban nőnek. A jövő évben pedig további 100 ezer forinttal nő. Ez összesen 207 ezer forint. Ez már egy olyan összeg, amit orvosok, mások meg tudnak érezni a fizetésükön. Olyan mértékű növekedés, amelyet önök nemhogy nem léptek meg, önök pont a fordítottját csinálták: elvettek bért. Utána felállnak itt, és azt mondják, hogy a kormány csak 207 ezer forinttal növeli két év alatt az orvosok, szakorvosok fizetését a kórházakban, és ez nem elegendő.
Tisztelt Képviselő Úr! Önök, akik elvettek fizetést, ne beszéljenek arról, hogy kevés lenne 207 ezer forintnyi fizetésemelés az orvosok esetében! (Gúr Nándor: És akkor miért kevesebb a gyakornokok pénze? Arról beszélj! - Az elnök csenget. - Taps a kormánypárti padsorokban. - Gúr Nándor: Hab-la-tyolsz összevissza!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť