DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Azt hiszem, jobb, ha a rezsivel kapcsolatos hátralékokról egy szocialista képviselő nem emelkedik szólásra itt a parlamentben, hiszen önök voltak azok, akik a villany és a gáz árát kétszeresére, illetőleg háromszorosára növelték a saját kormányzásuk alatt. (Kunhalmi Ágnes: Hetedik éve kormányoznak!) Akkor nem jutott eszükbe, hogy ez hány embernek jelenti azt, hogy nem tudja kifűteni a lakását.
Ezzel szemben a Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés útjára lépett: ez 2013-14-ben 373 milliárd megtakarítást jelentett a magyar családoknak (Kunhalmi Ágnes: Megfagynak a gyerekek!), a 2015. évi becslés 268 milliárd forint, ennyi maradt a magyar családok zsebében (Kunhalmi Ágnes: Oké, de nem ez a valóság!), ennyivel kevesebbeknek kell amiatt aggódni, hogy ki tudják-e fűteni a lakásukat vagy pedig nem tudják kifűteni a lakásukat, de ez másfajta felmérésekben is megnyilvánult, hiszen az Eurostat felmérése szerint az elmúlt két évben 450 ezerrel csökkent azoknak a száma Magyarországon, akiknek problémát jelent a lakás megfelelő fűtésének hiánya. Úgyhogy ez érezhető csökkenés, akárcsak a bármifajta hátralékkal rendelkezők száma is a lakással kapcsolatban több százezer fővel csökkent számot mutat.
A hajléktalanok esetében a segítő pályázatokat időben meghirdettük az idén is, ez 360 millió forint értékű támogatást jelent, többféle szolgáltatásra, se-gítségre lehet igénybe venni: gyógyszerekre és takarókra, élelmiszerekre, krízisautókra, utcai felderítő szolgálatra. 3 milliárd forint áll rendelkezésre szociális célú tüzelőanyag-támogatásra, amit október 31-ig dönt el a Belügyminisztérium. A kilakoltatási moratórium az idén is december 1-jétől március 1-jéig lesz érvényben.
Illetve azokkal a megjegyzéseivel meg nem tudok mit kezdeni, tisztelt képviselő asszony, amikor azt mondja, hogy a CSOK-ot csak a magas jövedelmű családok vehetik igénybe. Ha egy család tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap lakásvásárlásra a jövedelmi viszonyoktól teljesen függetlenül vissza nem térítendőként, nem tudom, ez hol kedvez a gazdagoknak. Mindenki, akár gazdag, akár szegény (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap három gyermek után.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť