DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Szerintem az előterjesztők több tárgyi tévedésben is vannak, mint ahogy egyébként Szávay képviselőtársam is. Rögtön azt mondta, hogy tartósan külföldön élők. Annak, aki tartósan külföldön él, a ’92. évi XXVI… - elnézést! -, a LXVI. törvény 26. §-a alapján (Dr. Szakács László: Csodába a részletekkel!) 3 munkanapon belül meg kell szüntetni a magyarországi lakóhelyét. Mert a lakóhely az, ahol a választópolgár bejelentett lakcíme… (Dr. Apáti István: Mindegy, nem érdekes!) Tehát ha (Szávay István: A tényleges helyzetről beszélj!) valaki (Az elnök csenget.) tartósan nem Magyarországon él, akkor meg kell szüntetni a lakcímét.
Másrészt a törvényjavaslat alkalmatlan az általános vita lefolytatására. Ha ugyanis (Szilágyi István: Miért?) egyetértés is lenne abban, hogy ezt megadjuk, hozzáteszem, ez a választás biztonságát és titkosságát jelentősen sértené, a törvényjavaslat a választási eljárási törvény többi paragrafusát nem igazítja hozzá, tehát nincsenek kidolgozva azok a szabályok. (Dr. Szakács László: A kormány ezt remekül csinálja! Ez a feladata!)
Harmadrészt pedig Bárándy képviselőtársamnak egyébként politológiai értelemben nincs igaza abban, hogy mi szeretnénk megnehezíteni a külföldön élők szavazását. Ugyanis (Dr. Szakács László: Hát de már megtettétek!) a külföldön élők (Dr. Bárándy Gergely: Bocsánat a jövő időért! - Dr. Varga László: Még nehezebb akkor lenne, ha betiltanátok körülbelül!), ha megnézi a ’14-es választásokat, azokban a szavazókörökben, ahol a külföldön leadott szavazatokat hozzáadták, mind a tíz körzetben, ahol akár fideszes, akár MSZP-s nyert, mindenhol ezekben, a tíz legszorosabb… - elnézést! -, mindenhol egyébként a Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt nyerte azt a szavazókört (Szilágyi György: Saját magatokat gátoljátok! Önkorlátozás!), ahol a külföldi szavazatokat egyébként hozzáadták. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Belekevertétek egy szavazókörbe!) Tehát egyébként nekünk érdekünk lenne, csak jelen pillanatban ennek a dolognak nincs megoldása. Köszönöm szépen. (Dr. Szakács László: Titkos a szavazás! - Dr. Bárándy Gergely: Neked nem volt titkos?) Mindenkinek az volt!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť