HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN,

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN,
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN, a Mezőgazdasági bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen, elnök úr. Igen, jeleztem, hogy ennél a pontnál kívánok, sőt, még rendes hozzászólásban is szeretnék majd hozzászólni. És elhiszem, hogy nagyon kellemetlen ez a Fidesznek, valóban nem egy túlzottan - hogy is mondjam - fényes történetről van szó, hiszen itt ugye, nem másról van szó ebben a törvényben, mint hogy maga a vidékfejlesztési miniszter, pontosabban: az agrárminiszter nyújtja be azt a Nemzeti Földalapról szóló törvénymódosítást, ami arról szól, hogy az erkölcstelenül szerzett pénzt a Fidesz kormánya csak törvénytelenül tudná elkölteni.
Ezért gyakorlatilag egy kétharmados törvényt akar úgy módosítani, hogy a kétharmados törvényben meghatározott célkitűzéseknek megfelelően ne kelljen a pénzt elkölteni, hanem költhesse másra. És ezt szeretném felsorolni, mert ugye, ez elhangzott a bizottság ülésén is, hogy mi az, amire költhetné a kormány a pénzt, és mégsem akarja erre költeni.
A következőket sorolja fel a törvény. Azt mondja: szociális földprogram vagy közfoglalkoztatási program támogatására, az állattenyésztő telepek működésére, a működéshez szükséges föld biztosítására, a földpiac élénkítésére és szabályozására, erdőtelepítési programra, környezetbarát, fenntartható gazdálkodást szolgáló termelés, föld hasznosítására vagy a földhasználók helyzetének stabilizálására, családi gazdaságok kialakítására és megerősítésére.
Ezekre a célokra használhatná a kormány a pénzt, ehelyett hoz be egy olyan módosítót, nem ezek mellé, hanem egy egészen másik pontra, hogy az államadósság finanszírozására akarja a pénzt elkölteni. Tehát ezt a tőkét ki akarja a vidékből vonni, ami elfogadhatatlan, ezért nem támogattuk a bizottsági ülésen sem. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť