HERINGES ANITA,

Full text search

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, a Fenntartható fejlődés bizottsága kisebbségi véleményének ismertetője: Nagyon szépen köszönöm a szót. A bizottsági ülésen, ahogy ez a legtöbb esetben lenni szokott, csak az ellenzéki képviselők mondták el véleményüket. Mindhárom ellenzéki képviselő felszólalt annak érdekében, hogy nem magának ennek a módosításnak fog nemet mondani a szavazáskor, hanem alapvető-en annak, hogy az egész rendszer, amit önök kitaláltak, teljes mértékben rossz. Egy jól működő rendszert sikerült tönkretennie a kormánynak. Egy olyan hulladékgazdálkodási rendszert hoztak létre, ami jelen pillanatban fenntarthatatlan.
Sajnálom, hogy a Belügyminisztériumnak kell védeni most a mundér becsületét, hiszen a Fejlesztési Minisztérium az, aki a koordináló és irányító szerv normál esetben ezen területen. Miután a katasztrófavédelem, aki átveszi a feladatokat abban az esetben, ha a kormányzat által tönkretett rendszerben nem tud tovább működni egy jó szándékú cég, ami legtöbbször önkormányzati tulajdonú nonprofit cég… - akkor a katasztrófavédelem veszi át a kijelölés szerepét, ő mondja meg, hogy ki végzi a továbbiakban a szolgáltatást. Éppen ezért ül most itt államtitkár úr, és próbálja védeni a mundér becsületét.
Sallai Benedek képviselőtársam elmondta, hogy sokkal nagyobb feladat lenne sokkal több energiát kinyerni, hiszen a hulladékgazdálkodásnak ez lenne az igazi rendszere, ha egy olyan rendszert tudnánk létrehozni, ami fenntartható. Éppen ezért kisebbségi véleményként fontosnak tartottuk megfogalmazni mindhárman, hogy alakítsunk ki, hozzunk létre egy új törvényt, beszéljenek a szakmával, és tegyük rendbe ezt a rendszert, ami most már tényleg az utolsóit rúgja. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť