DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A hétvégén a miniszterelnök úr azt mondta, hogy meg fogja menteni Európát. Ez akár megnyugtató is lehetne Európa számára, hogyha nem tudnánk azt, hogy a miniszterelnök úr hatéves vezetése után is ott tartunk, hogy a kórházakban, sztk-kban a mosdókban nincsen szappan (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.), nemhogy dezinficiáló szappan, hanem sima szappan sincsen (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.), azt pedig tudni kell, hogy a nozokomiális fertőzéseknél, kórházi fertőzéseknél - úgy is hívják köznyelven, hogy húsevő baktérium a multirezisztens Staphylococcust - a Staphylococcust, a nozokomiális fertőzéseket egészen egyszerű kézmosással meg lehet előzni.
Nagy utat jártunk be, hogyha megnézzük, hogy hogyan viselkedtek az önök egészségügyért felelős államtitkárai, ha a magyar betegek biztonságáról van szó. Szócska Miklós titkosította a kórházi fertőzésekről szóló jelentést, hogy ne tudhassa meg senki, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban (Dr. Rétvári Bence: Csak az internetre tette ki, annyira titkosította!), Zombor Gábor alatt is az asztalt kellett verni, hogy végre nyilvánosságra kerüljön a jelentés, és emlékszünk arra, hogy még az év elején is perelni kellett az ÁNTSZ-t, hogy bebizonyosodjon: az ilyen adatok közérdekűek - igaz, ez már annak a folyamatnak a terméke volt, amelyben az ÁNTSZ-t darabokra szedték és szétverték.
A tavalyi évben 136 nozokomiális járványt, 136 kórházi járványt jelentettek, ez 23 százalékkal több, mint kettőezer… (Folyamatos zaj a kormánypárti padsorokból. - Dr. Rétvári Bence: Valamit vetess jegyzőkönyvbe! Jegyzőkönyvbe kellene vetetni valamit! - Kósa Lajos: Ennyi volt! Ennyi volt! - Dr. Rétvári Bence: A szünetet vesszük jegyzőkönyvbe! - Az elnök csenget.), ez 23 százalékkal… (Folyamatos zaj a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť