DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a tegnapi beszédében azt mondta, hogy Európa az olcsóbbat, a kényelmesebbet választja, saját gyerekek helyett a bevándorlókat, munkahelyet, spekulációt. Azt gondolom, ennél pontosabban nem is írhatta volna le azt a politikát, amelyet saját kormánya éppen a magyar munkavállalókkal szemben folytat.
Bizonyára tudja, hogy a sajtóban pár napja megjelent az a hír, hogy egy észak-alföldi településen megkezdődött a vendégmunkások szervezett és tömeges betelepítése. A jászfényszarui Samsung gyárban szeptembertől 120-150 ukrajnai vendégmunkás dolgozik, a számuk folyamatosan nő, nettó 125 ezer forintot keresnek, felújított laktanyákban, tömegszállásokon laknak, de már épülnek az új munkásszállók.
Emlékeztetni szeretném önöket arra, hogy a külföldi vendégmunkások betelepítését pontosan az önök által folytatott népszavazás során július 1-jén hatályba lépő törvényes rendelet könnyítette meg. Miközben az ország a népszavazással volt elfoglalva, ezek a multik már azon dolgozhattak, hogy szervezetten és tömegesen külföldi vendégmunkásokat hozzanak be azon magyar polgárok helyére, akik a rossz bérek miatt elhagyták ezt az országot és külföldön kerestek boldogulást.
Én azt gondolom, tisztelt miniszterelnök úr, hogy a magyar kormány ezzel a húzással megint azoknak a multinacionális cégeknek az oldalára állt, akik semmi másban nem érdekeltek, mint egy dologban, hogy minél olcsóbb munkaerőhöz jussanak. Teszik ezt ahelyett, tisztelt miniszterelnök úr, hogy tisztességes feltételeket és tisztességes béreket teremtenének az itt élő magyar polgároknak, mielőtt az ország teljesen kiürülne.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ebben az országban jelenleg 4 millió polgártársunk szegénységben él. Mikor áll végre a magyar kormány a multinacionális vállalatok helyett a magyar emberek oldalára? Mikor kezdődik meg végre a bérrendezés ebben az országban? Mikor tudunk végre olyan béreket ajánlani a magyar embereknek, hogy ne kelljen tömegesen külföldre menniük?
És egyáltalán, hogy gondolta a kormány azt, hogy lemond a több százezer külföldre ment magyar emberről, s szervezetten, és tömegesen külföldi munkavállalókat hoz a helyükre?
Biztos, hogy egy nemzeti kormánynak ez a feladata? (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť