LEPSÉNYI ISTVÁN

Full text search

LEPSÉNYI ISTVÁN
LEPSÉNYI ISTVÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Urak! Kecskemét dinamikus gazdasági növekedést mutat, amelyre tényleges jó példa a Mercedes Benz újabb és újabb beruházása, az újabb és újabb fejlesztésekről szóló bejelentések. A beruházás jelentősége az alkalmazott termelési kultúrában, a modern munkaszemléletben és a világszínvonalú technológiában van, ami egy új világot teremt a magyarországi iparban. Emellett nagyon fontos, hogy a térségi szereplőkkel történő együttműködésben rejlik a sikeres előrelépés.
A kecskeméti beruházásoknak köszönhetően létrejött a nagy- és kisvállalati kooperációk sora, a helyi közép- és felsőfokú oktatási intézmények által használt képzési struktúrák, valamint a helyi és a kormányzati szervek támogatásai. Ezek mind erősítik a térség növekvő gazdasági vonzóerejét. Érzékelhetővé vált az ipar koncentrációja. Az iparban új, innovatív technológiák terjednek el, amelyek többsége eddig csak a járműiparban volt alkalmazott, de egyre inkább látjuk, hogy az Irinyi-terv által kiemelt ágazatok széles sorában jelennek meg a korszerű ipar elemei. Ehhez feltétlenül jól képzett, megfelelő színvonalú, motivált és az ipari igényeket kiszolgáló oktatás szükséges.
Kecskemét a duális szakképzés bölcsője és egyben zászlóshajója is. A markáns fellendülést a Mercedes által is igényelt korszerű szakképzés megjelenése generálta. Ugyanilyen lendületet vett, folyamatosan szélesedik, és most már a beszállítókra is kiterjed a kecskeméti, már egyetemként működő felsőoktatás duális képzési rendszere. Jó példa a fejlődésre, amit képviselő úr is említett, a kecskeméti székhelyű kisvállalat, a Magnus; 2020-ig 1500 darab robbanómotoros kisrepülőgépet szerel össze és értékesít Kínában. A repülőgép új, elektromos változata világszenzációnak számít. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť