BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ma Magyarországon a gyermekszegénység nem cigányprobléma. A mélyszegénység sem cigányprobléma, és nem csak a cigány gyerekeket érinti. Ma a 7 év alatti gyerekek 42,2 százaléka van kitéve szegénységnek, és nő fel szegénységben, ami azt jelenti, hogy minden második 7 év alatti gyermek.
Kérdéseket szeretnék feltenni a képviselő uraknak. Kéri-e egy gyermek valaha a világon, hogy megszülethessen? Tehet-e egy gyermek arról, hogy ő világra jön? Felelős-e azért egy gyermek, hogy ő világra jött, attól függetlenül, hogy hova tartozik? Nem a felnőtt-társadalomnak és a felnőtteknek a kötelessége és felelőssége az mindig és mindenkor, hogy a gyerekeinket megóvjuk attól - bármilyen gyerekről beszélünk -, hogy ki legyen annak téve, hogy szegénységben nőjön fel?
Én csak arra kérem önöket, hogy gondolkodjanak el azon - jobbikos képviselőtársaimat, fideszes képviselőtársaimat és mindenkit, aki a teremben ül és nem a teremben ül -, gondoljanak egyszer abba bele, hogy ha a Jóisten úgy döntött volna, hogy ő cigány családba születik, neki mekkora lehetősége lett volna az életben, milyen lehetőséget kapott volna vagy ma milyen lehetőséget kapna ebben az országban cigány gyerekként. Azt gondolom, hogy sokkal több felelősségünk van, és nekünk van a legnagyobb felelősségünk ebben a témában.
A gyerekeket én csak óvni szeretném, bármilyen gyerekről beszélünk, és néha, azt gondolom, jó lenne, ha magunkba szállnánk és elgondolkodnánk dolgokon. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť