DR. SIMON MIKLÓS

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS
DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Újabb, Jobbikhoz köthető korrupciós botránytól hangos a magyar sajtó. Érpatak polgármesteréről van szó. Talán emlékeznek önök is, a település az úgynevezett érpataki modellről lett híres. Ez a radikális, szélsőjobboldali polgármester által meghirdetett módszer abból áll, hogy a szociális kérdések helyett csak a törvény betűjének szigorú betartatásával foglalkozik, és a cigányok megnevelése a célja.
Az érpataki polgármester és a képviselők között gyakorlatilag a választások óta feszült a viszony, miután Orosz Mihály Zoltán kisebbségbe került a testületben. Rendszeresen visszatérő kérdés volt az elszámolások hiánya, a képviselői indítványok semmibevétele, Orosz diktatórikus ülésvezetése vagy a jegyző kioktatása.
(12.10)
A feszültség akkor tetőzött, amikor a képviselők feltételekhez kötötték a 2015-ös zárszámadás elfogadását. Azt követelték teljesen jogosan, hogy a polgármester számoljon be, és bizonylatokkal, számlákkal igazolja a 2015-ös mezőgazdasági bevételek és 15 millió forint hollétét, valamint a jelentősen megemelkedett kiadások tételeit. Érpatak önkormányzatának az el nem fogadott zárszámadása miatt a Magyar Államkincstár szünetel-tette az alapfinanszírozást. A törvény szerint, amennyiben a településnek nincs elfogadott zárszáma-dása, így költségvetése sem, az állam a normatívát zárolja. Így a település bevétel nélkül maradt, és csak a bankban elhelyezett tartalékból tudott gazdálkodni.
Tisztelettel kérdezem tehát: meddig lehetnek Magyarországon szélsőjobboldali korrupt vezetők? Várom megtisztelő válaszát. (Gőgös Zoltán: Ezt mind te kérdezed? Marha jó! Testhez álló. - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť