HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Önök április 1-jével államosították a hazai szemétszállítás díjfizetését, és létrehozták a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t. Április 1-jétől augusztus végéig mégsem volt képes kiküldeni az előző negyedéves számlákat a lakosság számára. Mi nyáron önöket figyelmeztettük, azt a választ kaptuk, hogy nyugodjunk meg, augusztus végéig minden lakos megkapja ezt a számlát. Hát, a mai napig sokaknak nem érkezett meg a számla, pedig most már a következő negyedévet kéne kiküldeniük. Az emberek vidéken joggal aggódnak, hogy két negyedéves számlát 30 napon belül hogy fognak tudni kifizetni. Nagyon sok család számára ez egy megterhelő összeg lesz. Egyetlenegy dolog van, amiben ez a cég jobban teljesít ma: a pazarlás és a pénzköltekezés saját magára. Havonta 11 150 euróért bérel magának belvárosi irodát, ez 3,5 millió forint. Az átlagbér 410 ezer forint azoknak, akik itt dolgoznak, és 18 darab, felső középkategóriás gépjárművet béreltetnek maguknak közbeszerzéssel. Számoljuk ki: ha 58 ember dolgozik itt, és 18 felső középkategóriás gépjárművet bérelnek, akkor minden harmadik ember felső középkategóriás kocsival fog járkálni ennél a cégnél.
Egy a kérdésem, uraim: összekeverte valaki a személyszállítást a szemétszállítással? Mert csak akkor tudom elképzelni, hogy ilyen kocsikat kell maguknak beszereztetni. Éppen ezért kérdezem: egy monopolhelyzetbe hozott állami cég - ugye, a lakosság nem választhat más szolgáltatót, mert csak ez az egy van -, ha hibázik, akkor nem az lenne a normális, hogy a kormány vállalja a felelősséget ezért a hibáért? Létrehozott egy céget.
A felelősség egy dolog lenne, hogy egy negyedéves számlát elengednek a lakosság számára. Nem sikerült kiküldeni, nem sikerült teljesíteni a szolgáltatást, a minimum, hogy vállalják a felelősséget érte. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť