VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Én inkább azt érzékelem, hogy önnek az fáj, hogy ezt a témát elvettük az ön portfóliójából. A devizahitelesek kérdését megoldottuk az elmúlt években, ezt ne felejtse el. Igazából azzal van problémája, hogy önnek így nem maradt terepe a parlamenti felszólalásokra, most ezért görcsöl ezen a témán. Javaslom önnek, hogy tanulmányozza az MNB működését és az MNB nyereségességét. (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiban.) Korábban, ha meghallgat, képviselő úr… (Az elnök csenget.) A korábbi időszakban veszteséges volt a jegybank. 2013 óta a működése nyereségessé vált. Ennek köszönhető az, hogy jelentős osztalékbefizetése volt, 50 milliárd forint értékben a jegybanknak.
Én tehát azt látom, képviselő úr, hogy a jegybank gazdálkodása éppen ellenkezőleg, veszteségesből nyereségessé vált. Még egyszer mondom, önnek talán nem ez fáj annyira. Önnek az fáj, hogy a devizahitelesek érdekében ez a kormány igenis fellépett, a parlament jelentős jogszabályokat hozott, ön pedig pusztába kiáltott szóként kiabálja azt, amit itt az előbb is elmondott. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť