GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Így teljesen világos. Tehát akkor folytatom a sort.
A Hungarofest Kft., mint mondtam, látványos kudarca számtalan menedzsment szerepvállalásával párosulva történt meg az elmúlt években. A kormányzat feladatai igen látványosan csökkentek. Nem a kormányzat feladatai, magának a Hungarofestnek a feladatai látványosan csökkentek. 2015-ben, ha az emlékképeim nem csalnak meg, akkor már a tűzijáték szervezésével kapcsolatos dolgokat is a Honvédelmi Minisztérium intézte közvetlen. De nem tudom, hogy ennek így kell-e lenni, hogyha eddig a szokásjogok és a tapasztalások nem ezt támasztották alá. No de minden bizonnyal volt erre is ok. A megszüntetés tekintetében: itt az előbbi gondolatok kapcsán, államtitkár asszony, már azt nem is kérdezem, hogy milyen költségekkel jár ez az átalakítási folyamat, megszüntetés és egy új létrehozása, hiszen említette, hogy mindössze 3 főt érint gyakorlatilag a történet, akik egyébként az új ügynökség keretei között is majd folytatják a tevékenységüket. De azt azért nyugodtan kérdezhetem még egyszer újólag, hogy miért nem a Hungarofestnek a megerősítésével, átalakításával végezték el mindezt a történetet. Egyszerűen azért nem, mert oly sok bukás, oly sok csalódás volt menet közben, mondom, az említett különféle menedzsmentek alkalmazása mellett is, vagy miért? És igazából egy kérdés felmerül a későbbiekre vonatkozva, és talán erre érdemes abban a hat percben megkeresni a választ államtitkár asszony részéről is, hogy a turizmussal kapcsolatos állami feladatok tekintetében, annak az átalakításával kapcsolatosan a 2017. január 1-jével esedékes kafetériarendszer újragondolása is mértékadó befolyással fog bírni.
(18.20)
Nem vagyunk olyan messze, láthatónak kell lenni már, hogy körülbelül hogyan, hová fognak alakulni a folyamatok. Célszerű lenne, ha e tekintetben néhány visszaigazoló gondolatot kaphatnánk. Már csak azért is, hogy megerősítő információk sokasága álljon rendelkezésre ahhoz, hogy egyáltalán el lehessen gondolkodni a viszony kialakítása tekintetében.
Államtitkár asszony, azt szeretném kérni nagy tisztelettel öntől, hogy a nem túl nehéz, inkább úgy fogalmaznék, egyszerű kérdések tekintetében legyen kedves visszaigazoló válaszokat tenni. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť