TÓBIÁS JÓZSEF

Full text search

TÓBIÁS JÓZSEF
TÓBIÁS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem tudom, hogy Vas képviselőtársam megnézte-e az éppen aktuális napirendünket, de most éppen az ellenzék tárgysorozatbavételi kérelméről beszélünk, nem a kormányéról. Tudom, hogy ez őt nem zavarja, mert a laptop nem tud ilyen gyorsan átállni, azt tudja fölolvasni, ami oda van írva. De ezzel együtt szeretném mondani, hogy az alapprobléma ott van, ha már az önök kérdését teszik föl, hogy egy rossz szabályozást meg akarnak most toldani egy társadalmi akaratra, merthogy ciki most önöknek azt vállalni, hogy se vizsgálat nincs, kellene valamit a törvénnyel kezdeni, és csak rosszabbat csinálnak - szeretném mondani. Tehát az az alapvető probléma, hogy a kiindulópont rossz. Lehet, hogy nem teljes körű az ellenzék bármely pártjának kezdeményezése a Ház előtt, hogy módosítani kellene, de egyben biztos vagyok, hogy a cél és az iránya az, hogy igenis a választóknak kell hogy joguk legyen eldönteni a saját sorsukat érintő kérdéseket.
(18.10)
Összességében pedig azt gondolom, hogy ha azok a pártok, amelyek a jövőben szeretnék magukat meghatározni, folyamatosan a múltba révedve állandóan visszafelé mutogatnak, úgy el fogják veszíteni az iránytűt, hogy előre menjenek, merthogy a hitelesítés ott van, amit az ember elmond és letesz az asztalra. Ez ma van, 2016-ban, és 2016-ban kell megmondani. Én értem, hogy a politikai premisszájuk az, hogy a múltban majd talán nyernek hitelesítést, de az nehéz lesz, mert 2007 és 2009 között még nem voltak az Országgyűlésben, ma meg 2016-ot írunk.
Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy az a politika vezet előre, amely képes a társadalmi akaratot figyelembe véve megadni a jogot, hogy ha még akár a kormánnyal szemben is, egy döntésével szemben mondja ki a választó, hogy az nem helyes, attól még a kormánynak a jövőben nem kellene megbuknia. De az, ami most zajlik, hogy úgy tesznek, mintha cselekednének, és mégsem történik érdemi változás, akkor az azt jelenti, hogy az összes ellenzéki kezdeményezéssel együtt a kormány által átkényszerített törvénymódosítás ugyanazt fogja hozni, mint amit az elmúlt másfél évben. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť