KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Csatlakozva ahhoz, amit Gúr Nándor képviselőtársam elmondott a vízmérőórák cseréjével kapcsolatban, pont a közelmúltban volt nálunk is a DRV szolgáltatási területén aktuális ez a vízmérőcsere, és hogy ez milyen terhet jelent a lakosságnak: 16 ezer forint bruttó áron cserélték ki a vízmérőórát, és ehhez még további szerelési költséget is felszámoltak a szolgáltató munkatársai, és egyébként magáért a plombálásért, azért, hogy hitelesítették és plombálták a mérőórát, további ötezer forintot. Tehát összességében több mint 20 ezer forintot jelentett egy háztartás számára.
Elképzelhetjük, mivel ezzel a plombálással igazából költsége a szolgáltatónak nincs, hogy ezzel is próbálják a veszteségeiket csökkenteni, hogy ilyen költségeket számláznak ki a fogyasztó részére, csakhogy nem a fogyasztóval kellene megfinanszíroztatni azt a veszteséget, amit az úgynevezett rezsicsökkentés és a közműadó miatt elszenvednek ezek a társaságok, jelen pillanatban ugyanis ez történik, hiszen ha kivetítjük ezt egy teljes településre vagy akár egy teljes szolgáltatási területre, ebből bizony milliós nagyságrendű bevételei származnak a cégnek. Magyarul: az emberekkel fizettetik meg azt a veszteséget, amit egyébként a rezsicsökkentés miatt elszenvednek, és amiből egyébként a lakosság nagyon keveset, havi 100-200 forintot érzékel a saját vízdíjában és a saját rezsiszámlájában.
Tehát nem áll arányban a kettő, hosszú távon pontosan ezért is mondom, hogy tenni kell valamit a víziközműszolgáltatói szektorban, mert nem engedhető meg, hogy a lakosságra háruljanak ezek a terhek. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť