MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Igazából nem szeretnék itt vitába bonyolódni, a hulladékszállításról, hulladékhasznosításról sokat beszéltünk. De azért itt elhangzott egy-két olyan dolog, amire reagálni szeretnék.
Az első, amit a rezsicsökkentésről szocialista képviselőtársam említett, hogy a rezsicsökkentés is egy humbug volt, hiszen megemelték az önkormányzatok év végén a díjat, aztán január elsején meg csökkentették. Ilyen volt a szocialista korszakban, bizonyos áremeléseknél és -csökkentéseknél, de ez konkrétan nem igaz. Jó lenne, ha egy kicsit utánanézne, ha bizonyos témákról beszél. Ugyanis 2014-ben az előírások szerint a 2012. áprilisi dátumot kellett figyelembe venni. Tehát több mint egy év-re visszamenőleg kellett meghatározni az árakat. Vagyis szó sem lehetett arról, hogy valaki év végén fölemeli, aztán csökkenti, mert 2012 áprilisához kellett visszamenni, és ezt nagyon szigorúan ellenőrizték a fogyasztóvédelem oldaláról is, hogy betartják-e ezeket a csökkentéseket. Ez nagyon fontos dolog.
Ami pedig a rendszer működését illeti, nyilván most két percben nem akarnék erről beszélni. Próbáltam spórolni az idővel, ezért én sem ismertettem részletesen a rendszert; egészen biztosan nem könnyű megérteni, tehát én ezt abszolút megértem. Bizonyára mi sem értjük még tökéletesen. Államtitkár úr, azt gondolom, fog önnek erre válaszolni, amennyit itt lehet, a parlament keretein belül. De egy biztos, hogy nem számlagyárról van szó magában, az egy technikai kérdés. Nem is központosításról van szó alapvetően, ahogy itt elhangzott, hanem egy koordinálásról és egy kísérletről arra, hogy ezt a rendkívül szertetagolt és sokféleképpen kialakult hulladékgazdálkodási rendszert egy bizonyos módon, az előbb a vezérszónoki felszólalásomban és államtitkár úr által is ismertetett célok érdekében koordinálja és átalakítsa egy fenntartható szemlélet jegyében. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť