DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Minden rendelkezésünkre álló lehetőséget igyekszünk kihasználni arra, hogy minél több fiatal szólhasson bele a közéletbe, minél többen tudják elmondani a véleményüket. Ennek egyik formája pontosan az, hogy akár az interneten keresztül is elmondhatják a véleményüket.
A Jobbik sokszor szereti ezt mondani önmagáról - talán még mindig nem hitte el, ezért mondogatja ilyen sokszor magának -, hogy ő a XXI. század pártja. Azt hiszem, a XXI. század pártjaként a honlapon való kommunikációt, a honlapra kitett jogszabályok véleményezési lehetőségét (Dúró Dóra: Jaj, Bence! Jaj, Bence!) értelmetlen dolognak mondani, szerintem ellentmond más kérdésekkel, de ezen túlmenően igyekszünk a diákokat, a diákok képviseleteit, amelyek nyilván az életkorból adódóan folyamatosan változnak, minél több esetben meghívni, egyeztetni velük. A holnapi napon is be fognak jönni a minisztériumunkba többen is, több szervezet képviseletében is, hiszen mind a Magyar Ifjúsági Konferencia, mind a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak a képviselői kétheti vendégek a minisztériumunk épületében. Elmondhatják a fiataloknak, a diákoknak az érdekeit, a képviseletükben elmondhatják a véleményüket.
Azt kértük tőlük, ne csak a két szervezet véleményét mondják el, hanem minden más ifjúsági szervezetnek, érdekképviseletnek a véleményét csatornázzák be. (Farkas Gergely: A kormány álláspontja érdekel.) Ők ketten a saját véleményükön túl azért is felelősek, hogy minden más szervezet véleménye is, akik fiatalokkal foglalkoznak, amelyek fiatalokat tömörítenek, az oktatás jelenlegi kérdései kapcsán megjelenjenek a döntéshozók asztalán. Ők ezt meg is teszik időről időre, és nyilvánvalóan, ha a Diákparlamentnek is van javaslata a saját működésének kiterjesztésével kapcsolatban, a diákok szavának még hangosabbá tétele kapcsán, azt természetesen meg is tehetik, nyilván ők ezt meg is teszik a maguk formájában, eljuttatják a minisztériumhoz, eljuttatják a Nemzeti Ifjúsági Tanácshoz.
Nemzeti Ifjúsági Tanács jött létre annak a célnak az érdekében, hogy lefedje az összes honi ifjúsági szervezetet. Egyiket vagy másikat nehéz ezek közül kiemelni. Bízunk benne, hogy mindegyik képviselhet egy másikat is. Mi kétheti rendszerességgel a NIT-tel, illetőleg a másik szervezettel, a MIK-kel egyeztetünk időről időre. Bízunk benne, hogy mások véleményét is elmondják.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť