SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy héttel ezelőtt Orbán Viktor azzal válaszolt az offshore szervezeteket firtató azonnali kérdésemre, hogy önök 44 ezer céget vizsgáltak át tüzetesen. Azt már nem említette meg, hogy ezt a Jobbik kényszerítésére csinálták meg, és hogy ebből a 44 ezer cégből önök 260 olyan céget találtak, amely EU-forrásból támogatott átláthatatlan szervezetet, és ezt közzétették. Megdöbbentő azonban, hogy hiába történt meg az átvilágítás, hiába történt meg a közzététel, és hiába hivatkozik még most is a miniszterelnök úr erre a munkára mint a visszaélésekkel szembeni elkötelezettségének szimbólumára, ugyanis a Fidesz-frakciót, az egyes háttérintézmények vezetőit jottányit sem érdekli, hogy önök kiről mondták ki, hogy átláthatatlan, tehát velük törvényesen szerződni nem lehet.
Vegyünk egy példát ebből a 260-as listából! Szaktudás Kiadó Ház Kft., 2009. II. hó 16-tól mind a mai napig egy teljességgel ismeretlen tulajdonosi összetételű luxemburgi cég áll mögötte. Hogyan fordulhat elő, hogy ez a cég a vizsgálat és a közzététel elle-nére dúskál a megrendelésekben? Hogy csak soroljam, az EMMI háttérintézménye, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet több ízben hirdetmény nélküli eljárásban hívta meg ezt a céget és kötött vele szerződést. Türr István Képző és Kutató Intézet: 136 millió forintos munkába vonta bele. Agrárkamara: Győrffy Balázs képviselőtársunk elnökletével két szerződést kötött, ebből az egyik 238 millió forint. De sorolhatom, Debreceni Egyetem, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Educatio. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1 milliárd 630 millió forintos munkába és megrendelésbe vonta be ezt a Szaktudás Kiadó Ház Kft.-t 2014. október 15-én, tehát fél évvel azután, hogy önök offshore cégnek nyilvánították.
Kérdezem tehát: ez lenne az offshore lovagok elleni harc, amire a miniszterelnök úr annyira büszke? Várom tehát államtitkár úr véleményét, hogy miért fordulhatnak elő és hogyan fordulhatnak elő továbbra is tömkelegével az ilyen esetek, amikor önök offshore cégeknek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) közpénzeket juttatnak, és ilyen arcátlanul. Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť