DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő törvényjavaslattal kapcsolatban azt gondolom, hogy már lehetőség volt minden lényegi pont kitárgyalására az általános vitában, illetve a bizottsági üléseken is, ezért csak röviden, néhány mondatban szeretnék hozzászólni.
A törvényjavaslat egyik fontos eleme, hogy a jövőben lehetősége lesz a Magyar Postának arra, hogy postahivatali rendszerét az optimális működés és a megfelelő kihasználtság érdekében átszervezze, egyes 10 ezer lakos alatti településeken a postai szolgáltatásokat a pénzintézetek számára átadja. Ki kell hangsúlyozni, hogy ez semmilyen hátrányt nem jelent és nem is jelenthet majd a fogyasztókra nézve, hiszen a postai szolgáltatás sehol sem fog megszűnni. Ellenben a pozitív átszervezéseknek köszönhetően a postai és a pénzügyi szolgáltatások színvonalának emelkedését várhatjuk majd a jövőben. Azt pedig feltételezem, abban minden képviselőtársammal egyet tudunk érteni, hogy ahol naponta 10-15-20 ember látogatja meg a postahivatalt, ott nem feltétlenül szükséges egy önálló épület fenntartása, ha ezt a feladatot egy akár néhány méterre lévő pénzintézet is el tudja látni, a postahivatal egykori szakképzett munkaerőinek közreműködésével. A fentieken túl pedig számos pozitív változást tartalmaz a törvényjavaslat, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, látássérült fogyasztókra. Erre tekintettel kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a törvényjavaslat elfogadását.
(19.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť