DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter úr, köszönöm természetesen a válaszát. Annak megítélése nem az én tisztem, hogy miért romlott meg a munkaviszony a polgármester úr és az önkormányzati képviselők között, az viszont elég érdekes, hogy polgármester úr egy szórólapjában azt írta, hogy „fenntartom azt a jogot, hogy akkorra hívjam össze és rendeljem el a testület feloszlatását, amikor én úgy látom, hogy azzal a legkevesebb hátrányt okozzuk városunknak”. Miniszter úr, én azt gondolom, polgármester úrra is egyértelműen vonatkoznak a magyar törvények, a helyi önkormányzatokról szóló törvény is egyértelműen vonatkozik, amennyiben érkezik egy ilyen beadvány, neki ezt 15 napon belül meg kellett volna tennie, ezt nem tette meg.
A hivatkozás, hogy egyébként ennek milyen költségvetési vonzata van, az meg egészen egyszerűen, ne haragudjanak, nevetséges.
Úgyhogy - és értettem, hogy megyei kormánymegbízott urat utasította miniszter úr, hogy tartsák be a törvényeket - számomra az lesz a megnyugtató, hogyha ott egyértelműen rendeződik majd ez a helyzet. Úgyhogy remélem, hogy ez minél hamarabb meg fog történni.
Megítélésem szerint nem kellene újra beadniuk ezt a képviselőknek, de természetesen, hogyha a megyei kormányhivatal ezt fogja tőlük kérni, akkor valószínűleg ők ezt haladéktalanul meg fogják tenni. Köszönöm szépen, miniszter úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť