LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársam! Először is, köszönöm a kérdését, annak ellenére, hogy a névben elírás történt. És köszönöm szépen a tájékoztatást is, amit kaptam ezzel kapcsolatban.
A kérdésre a következő választ tudom adni. Utasítottam Kozma Péter kormánymegbízott urat, hogy soron kívül vizsgálja meg, mi a helyzet Demecserben. Azt tudom önnek mondani, hogy a polgármester úrral is beszélt a kormányhivatal, tekintettel arra, hogy a polgármester úr nem tartja jogszerűnek a képviselőtestület összehívását. Gondol itt arra, hogy a képviselőtestület összehívásának formai kellékei, így például a szükséges döntéssel kapcsolatos költségvetési hely megjelölése elmaradt a képviselőtársaink, a helyi települési képviselők kezdeményezéséből, ezért ő formai hibásnak látja a képviselőtestület összehívásával kapcsolatos kezdeményezést. Ez meggyőződésem szerint természetesen nem elégséges, ezért azt kértem Kozma kormánymegbízott úrtól, hogy sürgősen intézkedjen, és amennyiben a képviselőtestület tagjai újra beadják a polgármesterhez címezve - immáron a kormányhivatal által követve - a kezdeményezésüket, akkor soron kívül össze kell hívni azonnali hatállyal a képviselőtestület ülését. Tehát Kozma Péter kormánybízottnál intézkedtem ebben az ügyben. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť