DR. BITAY MÁRTON ÖRS

Full text search

DR. BITAY MÁRTON ÖRS
DR. BITAY MÁRTON ÖRS földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ami a fizetéseket illeti, valóban volt egy ilyen sajtómegkeresés. Én már az ellen is tiltakoztam, próbáltam az újságírót irányítani abból a szempontból, hogy mégis miért akarja megtudni azt, hogy hányszorosa a takarítónőének a vezérigazgató bére, hogy ebből milyen releváns következtetést szeretne levonni. A 45-szörös az igaz, de ott valóban egy olyan munkatársról van szó, aki a tisztaságért felelős az adott cégnél, a vezérigazgatóhoz képest; tényszerű megállapítás annál a cégnél, 45-szörösét keresi a vezérigazgató, mint ahogy ez, azt gondolom, nagyon sok esetben így van. Az, hogy a miniszterelnök úr fizetése miért feleannyi, mint az állami erdőgazdaságokénak, nem akarok provokálni, de szerintem az állítás első felével van a probléma, de ezt majd nyilván a mindenkori miniszterelnök és a kormány eldönti, hogy mennyi bérezést ad Magyarország miniszterelnökének, de én ebből a szempontból inkább azt érzem problematikusnak, nem azt, hogy mennyi a cégvezető bére. Egyébként kormányhatározat van arról, hogy mennyire kell megemelni e cégek cégvezetőinek a fizetését. Jellemzően az indukálja ezt, hogy ne a piaci szférába menjenek el, ne az legyen, hogy a piaci szféra a legjobb szakembereket elszívja, hanem próbáljuk meg megtartani a közszférában.
Ami a 22 állami erdőgazdaságot jellemzi, 2010 előtt csődhelyzetről, mínuszokról, ilyen problémákról hallottunk; 2010 után ilyenről már szó sincsen, sem mínuszban nem működnek az állami tulajdonú cégek, sem csődhelyzetről nincs szó. 2010 óta összesen 15 milliárd forint értékben fejlesztettek közjóléti fejlesztéseket. Egyébként pedig a Kehi-jelentésben foglaltakkal kapcsolatosan nyilván mi is, a Földművelésügyi Minisztérium is meg fogja tenni a szükséges lépéseket, de egyelőre ennek még a sajtóvonzatait láttuk, írásos jelentést, zárójelentést a Kehitől nem kaptunk, ennek eredménye az, hogy per pillanat még nem is tudunk ilyen szempontból intézkedni.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť