VERESNÉ NOVÁK KATALIN,

Full text search

VERESNÉ NOVÁK KATALIN,
VERESNÉ NOVÁK KATALIN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Bízom benne, hogy a költségvetés többi részét ennél alaposabban ismeri, és amikor a gombot megnyomta, ennél részletesebbek voltak az ismeretei, hiszen benne van a 2017. évi költségvetésben másfél milliárd forint a bölcsődei dolgozók… (Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.) - ez nem a felsőfokúaké, azon túl. A felsőfokúakra is van, és a középfokú bölcsődei dolgozók bérrendezésére is van, két helyen van: egyszer 1 milliárd forint a Miniszterelnökség során és további félmilliárd forint szerepel az önkormányzati soron. Tehát másfél milliárd forint rendelkezésre áll 2017-ben is béremelésre. Javaslom, hogy ezt majd ellenőrizze le.
De egyébként sokkal többről van szó, mintsem csak egy szimpla béremelésről, hiszen a bölcsődei szakmának olyan presztízst adunk, ami korábban nem volt. Ezt biztosítja az a törvény is, amit elfogadtunk; az a rendelet is, amit elfogadtunk; az a rengeteg fejlesztés, amit a bölcsődei férőhelyek növelése érdekében tettünk. Beemeltük a pedagógus-élet-pályába a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőket, amit egyébként a szakma egyöntetűen üdvözölt. Megteremtjük annak a feltételeit, hogy akár azok, akik most is dolgoznak a bölcsődékben, de nem volt lehetőségük ilyen felsőfokú végzettséget szerezni, most is megszerezhessék könnyebb formában ezt a végzettséget. Egyébként ezt igazolják a mostani jelentkezési adatok is, hiszen az idei jelentkezők száma többszöröse a tavalyi évinek.
Kialakítottuk a bölcsődei dajka szakmáját, illetve ennek a nevesítését. Ez is a jövő év elejétől jelenik majd meg, ami eddig nem volt jellemző. Most dolgozunk annak a részletein, hogy hogyan osszuk el ezt a másfél milliárd forintot a középfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők és a bölcsődei dajkák között. Tekintettel arra, hogy ez 2017. január 1-jétől lesz esedékes, ahogy erről eddig is szó volt, ezért azt gondolom, hogy nem vagyunk elkésve. A költségvetésben a felsőfokú bölcsődei kisgyermeknevelőkön túl a középfokúak béremelésére is rendelkezésre áll összeg. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť