HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Fidesz-kereszténydemokrata kormányzat 2010 óta számos intézkedésével segítette a családok, így a gyermeket nevelő édesanyák és édesapák helyzetét. Említhetjük ezek sorában a családi adórendszer bevezetését, a gyes visszaállítását, a 3 éves gyes visszaállítását, a gyed összegének az emelését, a gyed extra bevezetését, a fiatal házasok adókedvezményét vagy az elmúlt fél évből az új és használt lakás vásárlására is felhasználható családi otthonteremtési kedvezményt és az államilag támogatott kedvezményes hitelt, valamint az áfacsökkentést is.
(12.30)
A társadalom az anyáknak mindig is nagy tiszteletet, megbecsülést és a lehető legnagyobb anyagi biztonságot kívánja nyújtani, az apákról azonban jóval kevesebb szó esik. Május végén a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség által szervezett konferencián keresztény civil szervezetek cseréltek eszmét a korunk férfijaival szembeni, velük kapcsolatos elvárásokról, a családban betöltött apaszerepükről. Az előadások is rávilágítottak, hogy a régi tradicionális szemlélet, miszerint az apa a család megélhetéséről gondoskodik, az anya pedig a gyermekekről, mára jelentősen megváltozott. Az anyák nagy része ugyanis kiveszi a részét a kenyérkeresésből, az apákkal szemben pedig erősödött az elvárás, hogy az anyagi megélhetés megteremtésén túl a gyermeknevelésben is vállaljanak jóval nagyobb szerepet. Azt pedig aligha szükséges magyarázni, hogy az apai szerepvállalásnak a gyermek egészséges apaképének kialakításában nélkülözhetetlen szerepe van.
Mindezek alapján azt szeretném kérdezni államtitkár asszonytól, hogy milyen családtámogatásokat vehetnek igénybe az édesapák, és a működő családtámogatási rendszer tudja-e segíteni, hogy az apák a velük szemben támasztott kettős elvárásnak képesek legyenek megfelelni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť