KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szigorítottunk valóban 2015 decemberében, többedik lépés után az árubemutatókkal kapcsolatos szabályokon, és jelentem az Országgyűlésnek, hogy csökkent a visszaélések száma, bizonyos szegmensekben jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos visszaélések száma. Így az Országgyűlés pártjai között az előterjesztő KDNP-nek elévülhetetlen érdemei vannak ebben.
Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban az volt a kormány szándéka, hogy az új szabályok által a részvételi kedv és ezáltal a potenciálisan veszélyeztetett vásárlók száma csökkenjen a klasszikus értelemben vett árubemutatók tekintetében. Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben az esztendőben március 21. és április 15. között rendkívüli vizsgálatot rendeltem el, rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amit a kormányhivatalokkal közösen sikerrel hajtottunk végre. Ennek a tapasztalatai mutatják azt, hogy megszűnni látszik a klasszikus árubemutatókon, termékbemutatókon zajló komoly átverések, csalások száma. Így csökken a vonzereje is ezeknek a tevékenységeknek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Teendőnk még van, hiszen úgy látjuk, hogy jelentős készleteket halmoztak fel az érintettek a termékbemutatókkal kapcsolatban, és miután ezeket nyilván piaci logika és önérdek alapján mindenképpen szeretnék még értékesíteni, ezért újfajta formákat kerestek, keresnek a megszigorított termékbemutatókkal kapcsolatban, megkezdődött a lakásokon való házalás, illetve üzlethelyiségekben történő álcázott árubemutatók, termékbemutatók.
Képviselőtársainkkal közösen a kormány újabb vizsgálatokkal, illetve újabb intézkedésekkel tud tenni azért, hogy ezt a fajta tevékenységet is tovább tudjuk szigorítani. Köszönöm szépen, képviselő úr, a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť