KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én a Horváth Imre képviselő úr által feltett kérdések lényegét összefoglalóan, illetőleg az arra adott válaszok lényegét összefoglalva világosan és egyértelműen azt fogalmazom meg az ön által föltett kérdésre, hogy mi a célja ennek a törvényjavaslatnak. Ennek az a célja, hogy megvédjük Magyarországot, megvédjük Magyarország határait, megvédjük a schengeni külső határt, megvédjük a magyar emberek biztonságát. Ezt a célt szolgálja ez a törvényjavaslat.
Ha visszagondolunk az időben, akkor 2015. szeptember 4-én, illetőleg 5-én fogadta el a parlament azokat a törvénymódosításokat, amelyek a jogi védelmet kialakították a magyar-szerb, illetőleg később a magyar-horvát határon. Ezeknek a tapasztalatait, tehát az elmúlt közel kilenc hónap tapasztalatait figyelembe véve hozta meg az előterjesztést a kormány, illetőleg a Belügyminisztérium, hogy javítani kell ezeket a szabályokat. Mind a fizikai védelmet is javítani kell, fizikailag meg kell erősíteni a magyar-szerb határt, ez világos, hiszen ott jönnek át a legtöbben, és a jogi védelmet is pontosítani kell.
Tehát ennek az a célja, tisztelt képviselő úr, hogy a jogszabály, a törvény által biztosított lehetőséggel élve a rendőrség átkísérje ezeket a 8 kilométeren belül elfogott illegális migránsokat az államhatár védelmét szolgáló létesítmény kapuján; tehát átkísérje őket a kapun, és akkor onnan mehetnek. Ez a helyzet, képviselő úr. Tehát ez a törvény Magyarország érdekeit szolgálja, és kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy fogadja el, hiszen a javaslat elfogadása esetén lehetőséget teremt a határon lefolytatott eljárás szabályainak széles körű alkalmazására és arra, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson jogellenesen az országban, és minden kérelmező ügyében gyors döntés szülessen.
Ezért tisztelettel kérem az Országgyűlést, hogy a javaslatot szavazatával támogassa és fogadja el. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť