DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Szocialista Párt támogatja az előttünk lévő törvényjavaslat tárgysorozatbavételi kérelmét, és azért támogatjuk ezt, mert a Magyar Nemzeti Banknak az elmúlt években mutatott gazdálkodása vagy garázdálkodása valóban sok kívánnivalót hagyott maga után. Előttem szóló képviselőtársaim elmondták már azt, hogy mondjuk, hogyan alapíthat a Magyar Nemzeti Bank olyan alapítványokat, és oda hogy pumpálhat át olyan pénzeket, pénzeszközöket, ezt nagyon-nagyon nem értjük, hogy hogyan lehetett ezt megtenni. Azt gondoljuk, hogy ez egy olyan törvényjavaslat, amely ezt megpróbálná legalábbis tisztázni, vagy legalábbis megpróbálna tiszta vizet önteni a pohárba, és azt gondolom, hogy kormánypárti képviselőtársaimnak, fideszes és KDNP-s képviselőtársaimnak is érdeke lenne az, hogy az elmúlt időszakok botrányai után a Magyar Nemzeti Bank működése valóban, mondjuk úgy, hogy visszakerüljön a régi medrébe, és valóban ellássa azt a funkciót, amelyre létrehozták ezt az intézményt.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Úgyhogy én fideszes képviselőtársaimat is arra szeretném biztatni, hogy támogassák ezt a tárgysorozatbavételi javaslatot, mert szerintünk nemes célokat fogalmaz meg. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť