DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy olyan törvényjavaslat fekszik előttünk, amivel kapcsolatosan a Jobbik mindig elmondta, hogy amennyiben ez a munkavállalóknak jót jelent, többletbért jelent, többletjogokat jelent, a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja. Így ennek a törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja.
A vasárnapi boltbezárással kapcsolatban megvolt a markáns véleményünk. 2010-ben még a Jobbik Magyarországért Mozgalom programja tartalmazta a vasárnapi boltbezárást, majd amikor láttuk, hogy ez milyen problémákhoz vezet az országban, akkor mi voltunk azok, akik először felszólítottuk a kormányt, amikor bevezették a vasárnapi boltzárat, hogy ez egy elhibázott döntés, ezt vissza kell vonni. Egy év kellett hozzá, hogy sikerüljön ezt keresztülvinni. Nyilván a népszavazási kezdeményezés egyben nagyon döntően hozzájárult, hogy végül is sikerült. Egyértelműen látszott az, hogy a családok nem tudják megoldani abban a munkatempóban, olyan munkateher mellett, ami a XXI. században van, hogy a vasárnapi boltzár mellett normális életet tudjanak élni. Tehát erre szükség volt.
Ezzel kapcsolatosan viszont egyértelműen leszögezte a Jobbik az álláspontját, hogy abban az esetben, ha egy dolgozónak munkát kell végezni vasárnap, akkor meg kell érje anyagilag is. Amit a munka törvénykönyve biztosít vasárnapi bérpótlék címén, az 50 százalékos bérpótlék mindenképpen kevésnek találtatik, s az az álláspontunk nekünk is, hogy mindenféle formában ezt emelni kell. Minimummegoldásként a 100 százalékos bérpótlékot mi is elfogadhatónak tartjuk, tehát e tekintetben ezt támogatjuk.
Azt is támogatjuk, ami ebben a törvényjavaslatban még van, ami kedvező a munkavállalóra nézve, a munkaidő, a munkaidőkeret meghatározása. Itt a Fidesz folyamatosan a munkáltatók javára változtatott a munka törvénykönyvén. Ez egy picit megint visszafelé szűkít, ezért ez támogatható. Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť