DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ezúton tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2016. június 2-án megtárgyalta a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény, valamint az energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló 2011. évi XXIX. törvény módosításáról szóló T/10095. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 24 igen, 2 nem és 2 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről a Gazdasági bizottság indítványát, másrészről a TAB saját irományát, mely egy ponton módosítja a szakbizottság javaslatát az ellentmondás feloldása érdekében.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A Törvényalkotási bizottság támogatta a Gazdasági bizottság irományának 5. és 7. pontját is, melyek kifejezetten az állami és az önkormányzati szerv tulajdonában lévő, háztartási méretű kiserőműnél nagyobb, de legfeljebb 0,5 megawatt névleges teljesítőképességű kiserőműben megtermelt energia szaldótípusú elszámolására ad lehetőséget. Ez a megoldás mind az önkormányzatok költségvetési helyzetét, mind pedig a megújulóenergia-termelés elterjedését jelentősen javíthatja. Mindez pedig hozzájárul ahhoz, hogy a Magyarország által vállalt megújulóenergia-rész-arány, vagyis a 14,65 százalékos érték elérhető legyen, a további maximum 4177 gigawatt villamos energia megújuló teljesítményt elérjük.
Ezúton is kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy támogassa a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
(17.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť