KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Én sem rabolnám sokáig a tisztelt képviselőtársaim idejét. Mérnökember vagyok, és többször nekifutottam az összegző módosító javaslatban szereplő megújuló energiaforrás definíciónak, és többször bele is gabalyodtam. Tehát nem tudom, egy kicsit át lett alakítva a fogalmi meghatározás, ami most úgy szól, hogy megújuló energiaforrás: nem fosszilis és nem nukleáris energiaforrás, amelyből nap-, szél-, légtermikus, geotermikus, hidrotermikus energia, vízenergia, biomasszából nyert energia - beleértve a biogázból nyert energiát - állítható elő. Tehát nyilvánvaló, hogy hőenergia vagy villamos energia nyerhető ki a megújuló energiaforrásokból.
Szerintem most anélkül, hogy itt a szakmai részletekbe belemennék, a fogalom szerintem további pontosításra szorul, ez így nem teljesen felel meg a megújuló energiaforrásnak a mindennapi életben, a mindennapi életbeni alkalmazás során megfelelő definíciójának. Amit mi megújuló energiaforráson értünk, az magyarul mondva nem az, ami ide le van írva az én véleményem szerint. És nem is nagyon tudok továbbra sem ezen kiigazodni, bár egy kis módosítás történt rajta, de szerintem szakmailag ez egy elég pongyola megfogalmazás.
Egyebekben az általános vitában nyilván a javaslattal kapcsolatos véleményünket már elmondtuk, azt itt most nem kívánom megismételni, csak azért kértem szót, hogy erre a kis hiányosságra felhívjam a figyelmet. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť