DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Répássy képviselőtársam, hogyha ön itt csinál egy műfelháborodást azon, hogy egy szélsőséges politikus - ugye, Novák Elődre gondolt -, illetve egy állampárti utódpolitikus - Mesterházy Attilára gondolt -, akkor én csak annyit tudok önnek mondani, hogy még mindig megtisztelőbb egy sorban lenni Mesterházy Attilával és Novák Előddel, mint kormányzati támogatást biztosítani, mondjuk, Zoltai Gusztáv és Tasnádi László munkájának. (Sallai R. Benedek: Úgy van! - Taps az LMP és a Jobbik soraiból.) Számoljon el ön a lelkiismeretével!
Tisztelt Országgyűlés! A második előterjesztésem már az új Alaptörvény hatálya alatt született. A másodiktól a tizenegyedik alkalomig sem Répássy Róbert, sem más nem hivatkozott alkotmányossági problémákra. Meg kell nézni a jegyzőkönyveket, Répássy képviselőtársam! Nemhogy nem tették, hanem néhány alkalommal még önök között is voltak bátrak, akik egyébként megszavazták a tárgysorozatba vételt.
Igen, köszönöm egyrészt Mesterházy képviselőtársam szavait, és köszönöm szépen Novák Előd képviselőtársamnak, hogy mind a tizenkét alkalommal támogatta ezt a munkát, támogatta kitartóan ezt a javaslatot; és azt gondolom - bár túlmutat a javaslaton -, legalábbis elgondolkodtató, hogy a magyar parlamentben huszonkét év után újra van olyan parlamenti képviselő, aki, amikor kisebbségben marad a frakciójában, nem lesz mandátumtolvaj.
Tisztelt Országgyűlés! Szeretnék arról is szólni, hogy ugyan most elfelejtették megemlíteni, de a Nemzeti Emlékezet Bizottságának mi ebben a javaslatban külön feladatot szabtunk arra, hogy egy éven belül tegyen le egy fehér könyvet az asztalra, hogy a rendszerváltás utáni Magyarországon kik voltak érintettek. Önök folyamatosan a Nemzeti Emlékezet Bizottságával takaróznak, miközben még ezt a feladatot sem hajlandóak kötelezővé tenni a bizottság számára. Ez a bizottság pusztán a maszatolásról és a szőnyeg alá söprésről szól. Azzal, hogy önök újra le fogják szavazni azt, hogy végre a Magyar Országgyűlés rendbe tegye a múltat, a morális züllés politikájára mondanak igent. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť